Starters

Elk jaar starten er weer een aanzienlijk aantal mensen in onze gemeente met een onderneming.

De ervaring leert dat na een periode van vijf jaar de helft van deze starters al weer met hun bedrijfsactiviteit is geëindigd. Soms is men niet goed voorbereid, wordt het ondernemerschap onderschat of worden verkeerde keuzes gemaakt (t.a.v. het aangaan van partnerschappen, personeel of investeringen bijvoorbeeld).

Het bedrijvenloket van de gemeente Neder-Betuwe biedt ook voor de oriënterende, aspirant ondernemer een vraagbaak; de oriënterende ondernemer kan hier met alle ondernemersvragen terecht.

De Startversneller: Ondersteuningsprogramma voor startende ondernemers in Gelderland

In april 2018 is een nieuw programma gelanceerd dat startende ondernemers helpt bij een succesvolle start van hun eigen bedrijf en richt zich op ambitieuze ondernemers die met coaching hun bedrijf sneller naar een hoger niveau willen brengen. Het nieuwe programma biedt coaching en opleiding voor Gelderse starters. De coaching is specifiek gericht op het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden zoals financiën, acquisitie of managementvaardigheden. De Startversneller biedt vouchers voor coaching en opleiding maar ook een netwerk van/voor de starters. Meer informatie via www.destartversneller.nl.

Ook de Kamer van Koophandel ondersteunt bij het starten van een bedrijf. Kijk voor meer informatie ook op de website van de Kamer van Koophandel.

Starten vanuit een uitkering

De gemeente heeft een samenwerking met de gemeente Buren voor een deel van de dienstverlening op het gebied van Werk en Bijstand.

De gemeente Buren verzorgt de uitvoering van de Participatiewet (werk en inkomen) en van het Bijstandsbesluit Zelfstandigen. Deze laatste is van toepassing wanneer mensen met een uitkering willen starten met een onderneming. Kijk op de website van het Ondernemersplein voor meer informatie over dit onderwerp.

Start u vanuit een uitkering en heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Team Werk & Inkomen gemeente Buren via teamwerkeninkomen@buren.nl.

Voor overige informatie over Werk en bijstand kunt u terecht op de pagina over dit onderwerp.