Starters

Elk jaar starten veel mensen in onze gemeente met een onderneming.

De ervaring leert dat na een periode van vijf jaar de helft van deze starters al weer stopt met hun bedrijf. Soms zijn de starters niet goed voorbereid, onderschatten zij het ondernemerschap of maken zij  verkeerde keuzes, bijvoorbeeld op het gebied van partnerschappen aangaan, personeel of investeringen.

Ook als oriĆ«nterend, toekomstig ondernemer kun je bij het bedrijvenloket van de gemeente Neder-Betuwe terecht met alle ondernemersvragen.

De Startversneller: Ondersteuningsprogramma voor startende ondernemers in Gelderland

In april 2018 heeft de provincie Gelderland het programma De Startversneller gelanceerd. Het programma helpt bij het succesvol opzetten van een eigen bedrijf en richt zich op ambitieuze ondernemers die met coaching hun bedrijf sneller naar een hoger niveau willen brengen. De Startversneller biedt coaching en opleiding voor Gelderse starters. De coaching is specifiek gericht op het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden zoals financiƫn, acquisitie of managementvaardigheden. Het programma biedt vouchers voor coaching en opleiding, maar is ook een netwerk van/voor de starters.

Ga voor meer informatie naar www.destartversneller.nl.

 

Kamer van Koophandel

Ook de Kamer van Koophandel ondersteunt bij het starten van een bedrijf. Kijk voor meer informatie op de website van de Kamer van Koophandel.

Starten vanuit een uitkering

De gemeente heeft een samenwerking met de gemeente Buren voor een deel van de dienstverlening op het gebied van Werk en Bijstand.

De gemeente Buren verzorgt de uitvoering van de Participatiewet (werk en inkomen) en van het Bijstandsbesluit Zelfstandigen. Dit laatste is van toepassing wanneer mensen met een uitkering willen starten met een onderneming. Kijk op de website van het Ondernemersplein voor meer informatie over dit onderwerp.

Start u vanuit een uitkering en heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Team Werk & Inkomen gemeente Buren via teamwerkeninkomen@buren.nl.

Voor meer informatie over Werk en Bijstand kunt u terecht op de pagina over dit onderwerp op deze website.