Informatieavond pleegzorg en vrijwillige gezinsondersteuning

Wil jij pleegouder worden of meer informatie over pleegzorg? Bezoek dan de informatieavond pleegzorg & vrijwillige gezinsondersteuning in het gemeentehuis in Opheusden op woensdagavond 18 mei om 19.30 uur. De pleegzorgorganisaties Entrea Lindenhout, Timon en William Schrikker Gezinsvormen informeren u graag. Ook zijn pleegouders aanwezig die graag met u in gesprek gaan.

Andere vormen van gezinsondersteuning

Wilt u zich (nog) niet als pleegouder inzetten en bent u op zoek naar een andere manier waarop u vrijwillig iets kunt betekenen voor kinderen of een ander gezin? Humanitas Opvoeden en Opgroeien en Buurtgezinnen kunnen u hierover informeren. Ze zijn ook aanwezig op de informatieavond.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 19.00 uur: Inloop met koffie/thee
  • 19.30 uur: Opening door wethouder Marien Klein (jeugdbeleid)
  • 19.35 uur: Presentatie door 3 pleegzorgorganisaties (Entrea Lindenhout, Timon, William Schrikker Gezinsvormen)
  • 20.10 uur: Pleegouders aan het woord
  • 20.30 uur: Korte pauze
  • 20.35 uur: Vrijwillige gezinsondersteuning door 2 organisaties (Buurtgezinnen, Humanitas Opvoeden en Opgroeien)
  • 21.00 uur: Gelegenheid om in gesprek te gaan met de organisaties en pleegouders en om informatiemateriaal mee te nemen
  • 21.30 uur: Einde

Aanmelden is wenselijk, maar niet verplicht. Mail naar info@nederbetuwe.nl

Pleegzorg

Pleegouderschap en vrijwillige gezinsondersteuning

De behoefte aan pleegouders voor kinderen in de knel is groot. In Nederland verlangen zo’n 23.000 kinderen naar een omgeving waar zij aandacht, liefde en warmte krijgen. Elk jaar zijn er 3.500 nieuwe pleegouders nodig om voor een stabiel en veilig thuis te zorgen. Ieder jaar voeren pleegzorgorganisaties en gemeenten dan ook campagne om mensen te interesseren voor het pleegouderschap. En ze te enthousiasmeren om ruimte in hun hart én in hun huis te maken voor kwetsbare kinderen.

Deze pagina wil je helpen om inzicht te krijgen of pleegouderschap misschien iets voor jou is. En antwoorden te vinden op vragen als: welke vormen van pleegouderschap zijn er tegenwoordig? welke vorm past het beste bij mij/ons? Luister eens naar wat pleegkinderen en pleegouders zelf vertellen in openhartige interviews. Spontane gesprekken waarbij moeilijke en lastige onderwerpen niet worden gemeden. Over wat pleegkinderen je geven als je hen ruimte in je hart en je huis biedt. En over andere manieren waarop jij je steentje kunt bijdragen.

Oriënteer je of het pleegouderschap iets voor jou is

Kijk ook bij in Neder-Betuwe actieve organisaties op het gebied van pleegzorg voor informatie, bij wie je met vragen terecht kunt en contactgegevens:

Voor informatie over vrijwillige gezinsondersteuning, kijk op de website van: