Website in het Engels

De website nederbetuwe.nl is in het Nederlands geschreven. We hebben enkele belangrijke zaken in het Engels vertaald (zie hieronder). Gebruik de browser Google Chrome om alle informatie in een andere taal te lezen. Met deze browser kunt u de taal wijzigen. Wanneer u een webpagina bezoekt die u wilt vertalen, klikt u op 'Deze pagina vertalen' in de adresbalk en ziet u een pop-up. Selecteer de gewenste taal.

De volledige website vertalen?

Kies translate.google.com en voer de URL van deze website in het tekstvak aan de linkerkant in. U zou nu een klikbare versie van de URL in het tekstveld moeten zien. Selecteer de gewenste taal boven het tekstveld aan de rechterkant. Nadat u op de link hebt geklikt, krijgt u een volledig vertaalde versie van de website te zien. Het is ook mogelijk om verschillende talen te kiezen met deze werkbalk.

Bron: https://kinsta.com/nl/blog/zo-vertaal-je-een-website/

Accordion item is ingeklapt

U kunt de gemeente alleen op afspraak bezoeken. Voor het maken van een afspraak gebruikt u het online formulier of belt u ons op 14 0488. Kies de gelegenheid waarvoor u een afspraak wilt maken (bijvoorbeeld buitenlands rijbewijs omwisselen, aangifte geboorte, aangifte verhuizing vanuit het buitenland).

Uw afspraak vindt plaats in het gemeentehuis. Wij verzoeken u vriendelijk om met PIN te betalen.

Annuleer of wijzig uw afspraak

Bel ons gerust op 14 0488 als u uw afspraak wilt annuleren of wijzigen.

Accordion item is ingeklapt

Als u verhuist binnen of naar de gemeente Neder-Betuwe, moet u dit 30 dagen voor uw verhuizing of binnen 5 dagen na de verhuizing doorgeven aan de gemeente. Als u uw verhuizing in Neder-Betuwe doorgeeft, schrijft uw oude gemeente u automatisch uit.

U kunt uw adreswijziging binnen of naar de gemeente Neder-Betuwe direct online doorgeven. Hiervoor heeft u een DigiD nodig.

Verhuizen vanuit het buitenland: vestigen in Nederland

Verhuist u vanuit het buitenland naar Neder-Betuwe (immigratie) of verblijft u van de komende 6 maanden er minimaal 4 in Nederland? Dan moet u zich binnen 5 dagen na aankomst persoonlijk inschrijven bij de gemeente. Als uw partner en/of kinderen ook uit het buitenland zijn gekomen, moeten zij zich bij u voegen en zich ook laten inschrijven.

U kunt online een afspraak maken.

Verhuizen naar het buitenland: emigreren

Als u langer dan 8 maanden in het buitenland gaat wonen, moet u dit melden bij de gemeente. U moet dit binnen 5 werkdagen voor uw vertrek doen in het gemeentehuis. Neemt u uw legitimatiebewijs mee.

Accordion item is ingeklapt

U kunt op de volgende manieren contact opnemen met de gemeente Neder-Betuwe:

Bezoek ons

U kunt de gemeente alleen op afspraak bezoeken. Gebruik het online afsprakenformulier.

Burg. Lodderstraat 20
4043 KM Opheusden

Schrijf ons

Stuur ons een e-mail: info@nederbetuwe.nl

Postadres:

Postbus 20
4043 ZG Opheusden

Bel ons

14 0488 (of +31 488-449900 als je buiten Nederland bent)

Social media

Accordion item is ingeklapt

Als u in Nederland woont, kunt u uw geldige buitenlandse rijbewijs omwisselen.

Bezoek de RDW-website voor meer informatie.

Accordion item is ingeklapt

Voor het aanvragen van een uittreksel of certificaat gebruikt u het online formulier (DigiD vereist) of maakt u een afspraak door te bellen naar 14 0488.

Woont u in het buitenland? Dan kunt u ook uw Nederlandse familie of vrienden machtigen om dit voor u te doen. Deze persoon dient uw machtiging en een kopie van uw legitimatiebewijs mee te nemen.

Soorten uittreksels en certificaten

De gemeente kan u een akte van geboorte, huwelijk, partnerschap en overlijden verstrekken. U vraagt de verklaring aan bij de gemeente die de verklaring heeft opgesteld.

Een uittreksel is een officiële verklaring uit de Basisregistratie Personen (BRP) waarop uw naam en huidige adres vermeld staan. Dit uittreksel vraagt u aan bij de gemeente waar u woont. Een 'bewijs van uitschrijving' is ook een uittreksel.

Tarieven uittreksel of certificaat 2022

  • Een certificaat kost € 14,30.
  • Een uittreksel kost € 20,10.

Accordion item is ingeklapt

In Neder-Betuwe regelt Avri alles wat met afvalverwijdering te maken heeft in onze gemeente.

Voor alle zaken met betrekking tot de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval kunt u contact opnemen met Avri via (0345) 58 53 53 of info@avri.nl. Wij raden u aan om voor afvalzaken niet naar de gemeente te bellen.

Klachten?

Veel modder op de weg? Meld dit dan bij Tree Center Opheusden.

Vragen, klachten, meldingen over lantaarnpalen? Bijvoorbeeld een kapotte lamp of schade door een ongeval? Meld dit dan bij Storing24.nl

Een losse stoep of defecten aan de openbare weg? Kapotte riolering, overlast van gemeentelijk groen, zwerfafval of een losliggende straatsteen? Meld het via:

Accordion item is ingeklapt

Verblijft u langer dan 4 maanden in Neder-Betuwe? Maak een afspraak voor inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP). Iedereen die ingeschreven staat in de BRP krijgt een Burgerservicenummer (BSN).

U moet zich inschrijven bij de gemeente op het adres waar u daadwerkelijk woont.

  • Op uw vaste woonadres
  • Naar een postadres, als u geen vast woonadres heeft.

Eerste registratie in Nederland

Het is belangrijk om dit binnen 5 dagen na aankomst in Nederland door te geven aan de gemeente. Hiervoor moet u persoonlijk langskomen bij de gemeente. Heeft u ook een partner en/of kinderen die aangemeld moeten worden? Ook zij moeten persoonlijk naar de gemeente komen. Bij uw inschrijving krijgt u een burgerservicenummer (BSN). Dit nummer heeft u in veel gevallen nodig om contact op te nemen met de overheid. Bijvoorbeeld voor zorg of belastingen.

Als Europese arbeidsmigrant naar Nederland komen

Bent u inwoner van de Europese Unie en wilt u werken en wonen in Nederland? In deze brochure vindt u informatie over wonen, werken, belastingen, inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP), zorg en inschrijven op scholen. In de brochure vindt u tal van links naar websites van (overheids)organisaties waar u meer informatie kunt vinden.