Meldpunt Wet goed Verhuurderschap in Neder-Betuwe

Gemeente Neder-Betuwe vindt het belangrijk dat iedereen goed en veilig kan wonen. Vanaf 1 januari is een online meldpunt geopend waar u anoniem melding kunt doen van ongewenste verhuurpraktijken.

Wetgeving

Met de invoering van de Wet goed verhuurderschap krijgt onze gemeente een belangrijke rol bij het bevorderen van goed verhuurderschap. Het doel van het wetsvoorstel is het voorkomen en tegengaan van ongewenste verhuurpraktijken bij alle groepen huurders, waaronder arbeidsmigranten. Dat vinden we belangrijk: iedereen moet goed en veilig kunnen wonen in onze gemeente.

Online meldpunt

Gemeente Neder-Betuwe heeft om die reden een online meldpunt ingericht waar huurders (anoniem) een melding kunnen doen. U kunt een melding doen over diverse zaken. Bijvoorbeeld: de huurovereenkomst, discriminatie, intimidatie, bemiddelingskosten of de selectieprocedure voor een aangeboden woning. De gemeente kan overgaan tot handhaving, hulp bieden of een doorverwijzing maken naar andere instanties. Deze melding kunt u kosteloos en anoniem doen.

Woningcorporatie

Huurt u een woning bij een woningcorporatie? Dan kunt u gebruik maken van de klachtenprocedure bij uw woningcorporatie. Elke woningcorporatie heeft zo'n procedure. Deze procedure loopt niet via de gemeente, het meldpunt is daarom niet geschikt voor meldingen van deze groep huurders.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Wet goed Verhuurderschap? Kijkt u dan op de website www.rijksoverheid.nl. Voor meer informatie over het online meldpunt kunt u terecht op deze pagina.