Jacomijn: "Jouw mening doet ertoe"

Ik ben Jacomijn Appeldoorn, sinds juli 2019 werkzaam bij de gemeente Neder-Betuwe als Beleidsmedewerker Recreatie & Toerisme en Agribusiness. Ik werk veel samen met andere gemeentes uit de regio. Ook schakel ik veel met ondernemers en interne collega’s over projecten voor bijvoorbeeld de Laanboomsector en over Agrotoerisme.

Tekst loopt door onder de foto.

De cultuur binnen de gemeente is open en er wordt constructief samengewerkt. De lijnen met collega’s, je leidinggevende en de bestuurders zijn kort. Wat ik ook heel erg waardeer is dat je in overleggen wordt betrokken als er advies gevraagd wordt over jouw beleidsterrein. Jouw mening doet ertoe. De gemeente is overzichtelijk wat grootte betreft maar heeft wel een goedgevulde portefeuille met projecten. Je krijgt daarbij veel vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw bijdrage te leveren.

Voldoende training

Deze baan is mijn eerste baan als ambtenaar. Ik had er van tevoren geen beeld bij, maar ik vind het heel interessant en uitdagend om uitvoering te geven aan de gemeentelijke ambities. Natuurlijk is het een pré als je al ervaring hebt maar het hoeft niet altijd. Er is binnen de organisatie voldoende training om je snel wegwijs te maken in het gemeentelijke apparaat.

Ruimte om te ontwikkelen

Qua persoonlijke ontwikkeling word je jaarlijks gevraagd om zelf proactief een voorstel te doen. Dat geeft je de ruimte om daar zelf ook over na te denken en aan te geven waar je jezelf verder in wil ontwikkelen.