Rosalinde: "Ik vind de afwisseling in werkzaamheden en taken erg leuk"

Ik ben Rosalinde van Kralingen, sinds februari 2017 werkzaam bij de gemeente Neder-Betuwe. Ik ben allround administratief medewerker van de fysieke pijler. Dit is een afdeling die zich bezighoudt met alles wat je fysiek in de leefomgeving terugziet; natuur, bebouwing, inrichting enzovoorts.

Tekst loopt door onder de foto.

Mijn hoofdtaak is het ondersteunen van het management met secretariële, administratieve en financiële taken. Ik ben een echte duizendpoot, wat ik heerlijk vind. Ook fungeer ik voor collega’s als aanspreekpunt van de pijler en help ik hen waar nodig met werkzaamheden of bijvoorbeeld computerprogramma’s.

Verbeteringen aanpakken

Dingen regelen en organiseren zit in mijn bloed en dat kan ik in deze functie volop doen. Als alles intern op kantoor goed verloopt, dan stralen we dat ook uit naar onze inwoners. Daarnaast heb ik hier bij de gemeente de Lean Green Belt behaald en zit ik in het Leanteam dat (werk)processen optimaliseert en verbeteringen aanpakt binnen en buiten kantoor. Juist om bij de klanten (inwoners) tevredenheid te vergroten en efficiënter te werken.

Nooit saai

Ik vind de afwisseling in werkzaamheden en taken erg leuk. Van tevoren weet ik nooit hoe mijn dag precies gaat verlopen, die is nooit saai. En het is een fijne ‘mensenbaan’. Ik ben voor en met mensen bezig. Het ondersteunen van collega’s geeft een goed en zinvol gevoel. Daarnaast ben je voor de maatschappij bezig, de inwoners.

Gezellige, gemoedelijke sfeer

Als je van afwisseling in werkzaamheden houdt en ook vrijheid wil om je eigen invulling aan je werk te geven, dan kun je hier alle kanten op. De gemeente is een plek waar je warm ontvangen wordt. Er heerst een gezellige, gemoedelijke werksfeer. Dat waardeer ik enorm. Een wethouder die aan je vraagt hoe je weekend was? Dat is bij ons niet gek!