Verkiezing op 15 maart 2023

Op woensdag 15 maart 2023 kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de Provinciale Staten van Gelderland en het bestuur van het Waterschap Rivierenland.

In de gemeente Neder-Betuwe staat het u vrij om in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente te gaan stemmen. Op uw stempas staat wel het adres van een stemlokaal bij u in de buurt, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Als het u beter past om in een ander stemlokaal te stemmen dan kan dat.

Als u gaat stemmen dan moet u naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs overleggen. Voor deze verkiezing geldt dat het identiteitsdocument maximaal 5 jaar verlopen mag zijn. Als u zich niet kunt identificeren mag u niet stemmen.

U brengt uw stem uit op een stembiljet.

De stemlokalen zijn geopend op 15 maart 2023 van ’s ochtends 07.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur.

Gaan stemmen

Accordion item is ingeklapt

Vermoedt u dat er mogelijk een fout is gemaakt in een proces-verbaal (bij de telling of de vaststelling van de uitslagen) van een stembureau of van het gemeentelijke stembureau bij de Waterschapsverkiezingen 2023? Dan kunt u dit melden bij het centraal stembureau in Tiel. Meldingen kunnen tot 48 uur voor de zitting van het centraal stembureau worden ingediend. Voor het centraal stembureau van Waterschap Rivierenland moet de melding op dinsdag 21 maart 2023, 13.30 uur ontvangen zijn.

Vermoedt u dat er mogelijk een fout is gemaakt in een proces-verbaal (bij de telling of de vaststeling van de uitslagen) van een stembureau of van het gemeentelijk stembureau voor de Provinciale Staten van Gelderland 2023? Dan kunt u dit melden bij het centraal stembureau in Arnhem. Voor het centraal stembureau van de provinicie Gelderland moet de melding uiterlijk 21 maart 2023 voor 10.00 uur binnen zijn.