'Gratis' rijbewijs voor deelnemers Alcohol Verkeer Cursus

Wil je je rijbewijs halen en 44 euro besparen? Doe dan mee aan de Alcohol Verkeer Cursus. Op vertoon van je deelnamecertificaat hoef je namelijk geen legeskosten (normaal € 44,65) te betalen bij het ophalen van je rijbewijs op het gemeentehuis.

De eerste cursusavond in 2023 is op maandagavond 6 maart. Per keer kunnen maximaal 20 personen deelnemen. Hieronder vind je de data van alle cursusavonden

Wat is de Alcohol Verkeer Cursus (AVC)?

De AVC wordt gegeven door gemeente Neder Betuwe in samenwerking met IrisZorg en is bedoeld om (jonge, toekomstige) weggebruikers bewust te maken van de gevolgen van het rijden onder invloed. Ook wordt tijdens de cursus aandacht besteed aan de effecten van drugs en het mobiel telefoongebruik (sms’en, appen, etc.) op de rijvaardigheid. De cursus is een goede aanvulling op de theorie die je volgt voor het behalen van je rijbewijs.

De AVC is alleen voor inwoners van de gemeente neder Betuwe en is onderdeel van een groter plan om onder meer alcoholgebruik in het verkeer onder jongeren aan te pakken. Eerder dit jaar stemde de gemeenteraad in met dit plan dat de komende periode verder wordt uitgerold.

Cursusdata, locatie en aanmelden

Je kunt in 2024 aan de AVC meedoen op deze avonden:

  • maandag 24 juni
  • donderdag 3 oktober
  • donderdag 12 december

Alle cursussen zijn van 19.00 tot 20.30 uur en zijn voorlopig online. Er zijn maximaal 20 plaatsen per avond. Geef je keuze voor een datum daarom zo snel mogelijk door, zodat je van een plekje bent verzekerd.

Meld je aan via de mail bij IrisZorg: preventie@iriszorg.nl en vermeld de volgende gegevens:

  1. “AVC Neder Betuwe”
  2. Voorletter(s) en achternaam
  3. Adres en woonplaats
  4. Geboortedatum

Gratis rijbewijs aanvragen

Na afloop van de cursus krijg je een certificaat. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee. Het certificaat is 1 jaar geldig. Bij het aanvragen van je rijbewijs bij de gemeente Neder Betuwe lever je het certificaat in. Je hoeft dan géén legeskosten te betalen (€ 44,00).

Heb je bij je rijbewijsaanvraag geen certificaat ingeleverd? Dan loop je de korting mis, want we betalen géén leges terug.