Veilig online in gemeente Neder-Betuwe

Ben je benieuwd of jouw onderneming de basis op orde heeft op het gebied van digitale veiligheid? Doe dan hier de Basisscan Cyberweerbaarheid! Aan de hand van 25 stellingen kom je erachter hoe jouw onderneming scoort. Ook biedt het rapport advies welke vervolgstappen je kunt nemen om je digitale basis op orde te krijgen.

Start de test

Basisscan Cyberweerbaarheid - Digital Trust Center

Hey, ik heb een nieuw nummer...

Stuurt een bekende je een berichtje met een vreemd nummer? En vraagt deze bekende snel daarna om geld over te maken? Pas op, want een crimineel probeert je misschien op te lichten. Dit staat bekend als de ‘vriend-in-nood-fraude’. Deze truc is op dit moment populair bij oplichters.

TIP! Maak nooit zo maar geld over. Neem eerst op een andere manier contact op met deze persoon. Zorg dat je deze bekende persoonlijk spreekt. Zo ontmasker je een echte oplichter.

HACK! Heb je vragen over online fraude? Of ben je slachtoffer van online oplichting? Neem contact op met de Fraude Helpdesk. Zij verwijzen je naar de juiste instantie. Ga naar https://www.fraudehelpdesk.nl/ of bel met 088-7867372.

Heb jij een makkelijk wachtwoord?

Veel mensen gebruiken één van de volgende wachtwoorden: wachtwoord, 123456, qwerty en welkom01. Of ze gebruiken hun naam, de naam van een huisdier of een geboortedatum. Pas op, want een crimineel kan je wachtwoord dan makkelijk kraken.

TIP! Gebruik daarom een wachtwoordzin. Kies een zin die je makkelijk onthoudt. En voeg cijfers en leestekens toe. Bijvoorbeeld: Mijn wachtwoord is 24/7 veilig! Þ Mwi24/7v!

HACK! Wil je weten hoe snel een crimineel jouw wachtwoord kraakt? Doe de wachtwoordkraaktest op https://veiliginternetten.nl/wachtwoordkraak-test/