Help drugsgebruik, -handel en -productie tegen te gaan!

Drugsgebruik, drugshandel en drugsproductie zijn vormen van criminaliteit die ook in de gemeente Neder-Betuwe met regelmaat voorkomen. Soms zichtbaar, vaak onzichtbaar.

In 2023 zijn er tot nu toe 4 locaties in Neder-Betuwe aangetroffen waarbij sprake is geweest van hennepteelt en/of productie van synthetische drugs. Het merendeel van deze locaties zijn in beeld gekomen na meldingen door inwoners bij Meld Misdaad Anoniem en rechtstreeks bij de politie.

Risico's en problemen

Drugsgebruik, maar ook handel en productie brengen veel risico’s en problemen met zich mee. Niet alleen professionals zien dat de norm voor drugsgebruik aan het verschuiven is. Steeds meer mensen spreken openlijk over hun drugsgebruik en een steeds bredere groep mensen vindt drugsgebruik ‘normaal’. Door signalen te melden help je mee de ‘normalisering ‘tegen te gaan.

Wat kun je doen?

  • Meld signalen bij de politie via 0900-8844 (geen spoed) of 112 (spoed).
  • Meld anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl of bel 0800-7000.
  • Zoek contact met de hulpverlening (bijvoorbeeld bij verslaving of het voorkomen van verslaving of bij financiële problemen) via de website www.kernpuntnederbetuwe.nl of bijvoorbeeld www.iriszorg.nl.