Handhaving op fietsen in Neder-Betuwe

De gemeente Neder-Betuwe kan fietsen verwijderen. Dit doen we als een fiets fout gestald is, hinderlijk of gevaarlijk staat, wanneer het een erg kapotte fiets is of wanneer duidelijk is dat een fiets lange tijd is achtergelaten. Dit doen we vooral op de stations Opheusden en Kesteren. Op 4 juli 2023 is een gebied aangewezen waarbinnen het is verboden om een fiets buiten de stalling te plaatsen. Ook is het binnen dat gebied verboden om een fiets langer dan 28 dagen in de stalling te laten staan. Een aantal keer per jaar houden we een handhavingactie.

Verwijderen van fietsen

Voordat we een fiets verwijderen, geven we met een label aan dat met de fiets een overtreding wordt begaan. De eigenaar heeft dan nog even de tijd om de fiets zelf te verwijderen. Gebeurt dit niet, dan verwijdert de gemeente de fiets. In samenwerking met Avri wordt de fiets naar het fietsdepot gebracht.

Fiets kwijt?

Kijk op Meld, Zoek & Vind of uw fiets is gevonden. Fietsen die wij verwijderen registreren we op deze website. U kunt de fiets terug krijgen door een afspraak te maken via het KCC van Avri onder telefoonnummer 0345 585353.

Kosten

Hebben we uw fiets weg moeten halen? Dan bent u daarvoor kosten verschuldigd. Dit betreft €25,-. Dit rekent u af bij het ophalen van de fiets.

Veelgestelde vragen

Accordion item is ingeklapt

De gemeente Neder Betuwe kan uw fiets hebben verwijderd als dit een wrak of kapotte fiets was. Ook kan het zijn dat de fiets gevaarlijk of hinderlijk stond. Kijk op Meld, Zoek & Vind of uw fiets is gevonden. Staat uw fiets er niet tussen? Dan kan het zijn dat uw fiets is gestolen. Neemt u dan contact op met de politie.

Accordion item is ingeklapt

We willen de veiligheid en het veiligheidsgevoel in en om de stations van Kesteren en Opheusden verbeteren. Daarom handhaven we op fietsen. Ook zetten we in op handhaving van fietsen die te lang blijven staan in de stalling. Daardoor ontstaat ruimte in de stallingen.