024-029 Burgemeester sluit drugspand in Dodewaard voor drie maanden

Burgemeester Jan Kottelenberg van Neder-Betuwe heeft vandaag per direct een woonhuis n Dodewaard gesloten voor drie maanden. Dit heeft hij gedaan omdat bij een controle in de woning grote hoeveelheden harddrugs, meerdere vuurwapens en munitie zijn aangetroffen. Daarnaast zijn er contant geld en geldtelmachines in beslag genomen. Alle drugs zijn inmiddels vernietigd.

De misstanden zijn op zaterdag 11 mei aangetroffen toen de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) en de politie een bestuurlijke integrale controle uitvoerden in het pand in Dodewaard. Het pand werd gecontroleerd omdat er eerder misstanden waren aangetroffen rond het gebruik van het pand. Zo bleek bij een eerdere controle vorig jaar dat het pand in strijd met het bestemmingsplan werd gebruikt.

Het gebeurt onder onze neus

Burgemeester Kottelenberg: "Ook onze gemeente is vatbaar voor criminele praktijken. Wij kunnen niet langer denken: het valt in Neder-Betuwe wel mee. Aan onze inwoners en ondernemers doe ik daarom de oproep om alstublieft verdachte situaties te melden. U kunt dit ook anoniem doen via Meld Misdaad Anoniem. Wij hebben hierin allemaal onze verantwoordelijkheid."