024-024 Voornemen burgemeester Neder-Betuwe: dwangsommen van duizenden euro’s voor drugsdealers

Burgemeester Jan Kottelenberg van gemeente Neder-Betuwe heeft het voornemen om twee drugsdealers, uit Dodewaard en Opheusden, dwangsommen van duizenden euro’s op te leggen. De burgemeester wil hiermee voorkomen dat de drugsdealers weer een overtreding begaan.

De afgelopen periode heeft de politie de burgemeester laten weten dat er inwoners zijn aangehouden die een handelshoeveelheid hard- en softdrugs bij zich hadden. Het ging om hasj, XTC, Amfetamine en GHB. Eén persoon had naast de drugs illegaal vuurwerk bij zich. Bij de ander werd een doorgeladen vuurwapen aangetroffen. De burgemeester vindt het zeer aannemelijk dat deze personen zich bezighouden met drugshandel .Hij heeft daarom het voornemen om aan beide personen een last onder dwangsom op te leggen van €2500,- per geconstateerde overtreding met een maximum van €15.000,- per jaar.

Zorgen

Burgemeester Kottelenberg: “Steeds vaker ontvangen wij signalen dat onze jongeren in aanraking komen met soft- en harddrugs met alle schadelijke gevolgen van dien. Dit baart mij enorme zorgen. Met deze bestuurlijke maatregel hopen we onze inwoners te beschermen. Daarnaast wil ik het signaal afgeven dat wij drugshandel niet tolereren. Vroeg of laat loop je tegen de lamp en zul je de gevolgen hiervan ondervinden.”