024-020 Neder-Betuwe Speld voor trouwambtenaren Danja van Ingen en Riet Valster

Danja van Ingen-Lodder uit Opheusden en Riet Valster-Bijkerk uit Lienden hebben op 4 april 2024 ieder de Neder-Betuwe Speld ontvangen uit handen van burgemeester Jan Kottelenberg. Dat gebeurde bij hun afscheid als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand van Neder-Betuwe.

Als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, kortweg BABS, hebben beiden vele huwelijken voltrokken en partnerschappen geregistreerd. Mevrouw van Ingen deed dit werk ruim 25 jaar en mevrouw Valster ruim 15 jaar.

Boegbeelden

Burgemeester Kottelenberg roemde in zijn toespraak het maatwerk dat beiden steeds leverden en dat zij steeds tegemoetkwamen aan de wensen van bruidsparen. “Met jullie vriendelijke houding en representatieve voorkomen waren jullie goede ambassadeurs en belangrijke boegbeelden van onze gemeente! Wij zijn jullie daar heel dankbaar voor.” Als symbool van deze dank speldde hij bij Danja en Riet de Neder-Betuwe Speld op.

Honderden verbintenissen

Danja van Ingen begon in 1999 in de toenmalige gemeente Kesteren en ging verder in de nieuwgevormde gemeente Neder-Betuwe (door de samenvoeging in 2002 van Echteld, Kesteren en Dodewaard). Zij voltrok honderden huwelijken waarvan vele op verzoek.

Riet Valster werd in 2009 Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Vele paren gaven ten overstaan van haar elkaar het ja-woord. Zij was altijd paraat om dit werk te doen dat zij met zichtbaar plezier zovele jaren heeft gedaan.