024-018 Neder-Betuwe Speld voor Dick Verwoert

Dick Verwoert uit Opheusden heeft vorige week (dinsdag 19 maart) de Neder-Betuwe Speld opgespeld gekregen door wethouder Marien Klein. Dit gebeurde tijdens de ledenvergadering van de EHBO-vereniging Opheusden.

Dick Verwoert is al 40 jaar lid van deze vereniging. Hij is verdeeld over twee periodes 20 jaar bestuurslid geweest. De laatste jaren was de Opheusdenaar actief als penningmeester van de vereniging. Dick Verwoert heeft zich daarnaast extra ingezet om op veel plekken in Opheusden AED-apparaten op te laten hangen. Deze apparaten kunnen ingezet worden bij een reanimatie en zo mensenlevens redden.

Oranje tapijt

Veel mensen kennen Dick Verwoert ook van zijn winkel Woninginrichting H.D. Verwoert. In die hoedanigheid heeft hij bij de inhuldiging van de koning in 2013 de hele Burgemeester Lodderstraat bekleed met een oranje tapijt.

Veelzijdig mens

Wethouder Klein bij de uitreiking van de Neder-Betuwe Speld: “Je bent een veelzijdig mens en een drukbezet man en hebt je op vele gebieden ingezet voor Opheusden. Daar mag ik je vanavond namens de gemeente Neder-Betuwe voor belonen met de Neder-Betuwe Speld. Een blijk van waardering voor alles wat je hebt gedaan voor de vereniging en dit dorp.”

Over de Neder-Betuwe Speld

Met de Neder-Betuwe Speld - een verzilverd boomblad - waardeert gemeente Neder-Betuwe personen voor een bijzondere prestatie, initiatief of werkzaamheden voor de gemeenschap van Neder-Betuwe. Zij kunnen hiervoor worden voorgedragen. Het kan gaan om iets dat heel veel jaren in beslag nam maar soms kan het ook gaan om ‘het moment’.