Inschrijven bij kortdurend verblijf in Nederland

Komt u vanuit het buitenland naar Nederland om te werken of te studeren? Dan heeft u een burgerservicenummer (BSN) nodig voor uw contact met de Nederlandse overheid. Iedereen die in Nederland wil werken of studeren of op een andere manier met de Nederlandse overheid te maken heeft, heeft dit nummer nodig. Dit unieke nummer krijgt u bij inschrijving in Nederland.

Accordion item is ingeklapt

U kunt zich niet inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente waar u woont. Voor inschrijving moet u naar één van de 18 inschrijvings-instanties in Nederland.

Om u in te schrijven, meld u zich persoonlijk –met een geldig identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart)- bij één van de bovenstaande gemeenten. Zonder geldig identiteitsbewijs kan de medewerker van de gemeente u niet inschrijven.

Accordion item is ingeklapt

Op uw verzoek kan een medewerker van de gemeente correcties aanbrengen in de geregistreerde gegevens. Hiervoor moet u een document kunnen tonen waaruit de onjuistheid blijkt. Deze correctie gebeurt binnen 4 weken en is gratis.

Accordion item is ingeklapt

Dan moet u zich inschrijven in de gemeente waar u woont. U bent verplicht dit binnen 5 dagen na uw aankomst in Nederland te doen. Willen uw partner en/ of kinderen ook langer dan 4 maanden in Nederland blijven? Dan moeten zij zich ook persoonlijk melden bij de gemeente.

U vindt meer informatie over visa en verblijfsvergunningen op www.ind.nl. Ook in de brochure Nieuw in Nederland (op www.newinthenetherlands.nl) vindt u meer informatie.

Accordion item is ingeklapt

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met één van de inschrijfgemeenten of bel Informatie Overheid op telefoonnummer 1400. U vindt ook meer informatie op www.government.nl.