Wilt u een propaantank plaatsen? Dan bent u verplicht een melding te doen

Gasfornuis

Als gevolg van de hoge energieprijzen zien we dat er steeds vaker propaantanks bij woningen worden geplaatst. Vanwege de veiligheid is het nodig dat de propaantanks voldoen aan de eisen uit de wet- en regelgeving. Daarom zijn bedrijven én particulieren verplicht een melding te doen. Dus wilt u een propaantank gaan gebruiken bij uw huis? Doe dan een melding!

Waarom moet ik een melding doen?

Als u een melding indient, kan er worden gecontroleerd of u voldoet aan de veiligheid- én afstandseisen. Voldoet u hier niet aan, dan krijgt u advies over hoe de propaantank wel veilig in gebruik kan worden genomen.

Hoe kan ik een melding doen?  

Een melding (Activiteitenbesluit) moet tenminste 4 weken van te voren worden ingediend.  U kunt dit het beste doen met behulp van de website www.aimonline.nl. Bij deze melding moet u onder andere een situatieschets (op schaal) aanleveren met tenminste de propaantank (met inhoud), de tankplaats en de gebouwen in de directe omgeving. Hierbij moet u ook de afstanden aangeven tussen de propaantank en de tankplaats ten opzichte van de gebouwen binnen 25 meter. Vaak weet de leverancier of diegene die de propaantank plaatst hoe u een volledige melding moet indienen. Vaak kunnen zij dat ook voor u doen.

Wat gebeurt er met de melding?

De melding wordt in behandeling genomen door Omgevingsdienst Rivierenland. Zij beoordelen de melding namens uw gemeente. Zijn er vragen of onduidelijkheden, dan neemt de behandelaar contact op.

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen over het (volledig) indienen van de melding, neem dan gerust contact op met Omgevingsdienst Rivierenland, telefoon 034-579314