Werkbezoek collegeleden aan Augustinus Group

Handmatig lassen door medewerker van Augustinus

Op 21 februari 2023 bezochten burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe Augustinus Group in Ochten. Op uitnodiging van de directeuren en broers Teo en Niek Augustinus kregen zij een rondleiding en uitleg over het productieproces van het bedrijf.

Het bedrijf is 30 jaar geleden in Dodewaard gestart door Teo Augustinus. In de jaren erna trad Niek Augustinus toe tot de directie van het familiebedrijf. Door de groei verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de Bonegraafseweg in Ochten.

De kernactiviteiten van Augustinus Group bestaan uit het leveren van betonijzer, aanbrengen van funderingen en kelders en het leggen van bedrijfsvloeren. Het meeste wordt prefab (kant-en-klaar) gemaakt in Ochten. Klanten zijn meestal bouwbedrijven. Er werken meer dan 250 mensen.

Het bedrijf ontwikkelde zich in de afgelopen dertig jaar tot een landelijk opererende organisatie in betonbouw en wapeningsstaal in de woning- en utiliteitsbouw. Jaarlijks verwerkt Augustinus meer dan 250.000 m3 beton en ongeveer 150.000 ton staal. Niek Augustinus: “Veel van het betonstaal van Nederland wordt gemaakt in Neder-Betuwe.” Hiermee is het bedrijf een belangrijke speler op de Nederlandse markt.