Update voetballen in Ochten

Kindervoeten met voetbal

Gemeente Neder-Betuwe vindt het belangrijk dat iedereen fijn en veilig kan wonen in Ochten. We willen een gemeente zijn waar jong en oud een plek hebben om samen te komen, samen te bewegen en samen te spelen. Daarom vinden er een aantal ontwikkelingen plaats, zoals het verplaatsen van de voetbalkooi en het opknappen van grasveldjes.

Verwijderen voetbalkooi Oranjeveld

In de week van 23 t/m 27 oktober wordt de voetbalkooi aan het Oranjeveld verwijderd. De gemeente slaat de voetbalkooi tijdelijk op. Daarna gaat de voetbalkooi naar de Hoeflaan.

Zodra de voetbalkooi verwijderd is van het Oranjeveld, maken we hier een echt grasveld van met doeltjes. De planning is om in het begin van 2024 gras te zaaien, als het weer het toelaat. De doeltjes worden geplaatst zodra het gras bespeelbaar is. Tijdens de herstelperiode van het Oranjeveld kan er gevoetbald worden op het grasveldje aan de Hoeflaan (nabij de Berkenstraat).’

Voetbalkooi van Oranjeveld naar de Hoeflaan

Er staat nu een voetbalkooi op het Oranjeveld in Ochten. Kinderen komen er samen om te voetballen en te spelen in de voetbalkooi. Maar er zijn ook jongeren die voor overlast hebben gezorgd. Jongeren en omwonenden van het Oranjeveld zijn tegenover elkaar komen te staan. Daarom verplaatsen we de voetbalkooi naar de grote speeltuin aan de Hoeflaan. We hebben deze locatie gekozen omdat een speeltuin voor kinderen een geschiktere plek is voor een voetbalkooi. Er is hier voldoende ruimte en veel kinderen komen hier al voor de speeltuin en het basketbalveld.

We verwachten de voetbalkooi in het voorjaar van 2024 te kunnen plaatsen op de Hoeflaan. Er is nu ook een voetbalveldje met gras op de Hoeflaan (nabij de Berkenstraat). Dit veldje gaan we in het voorjaar verbeteren, zodat daar nog beter gevoetbald kan worden.

Vragen

Misschien roept dit bericht vragen op. Kijk voor meer informatie op onze website. U kunt ons ook bellen of een e-mail sturen.

  • Kijk op onze website voor de actuele informatie: www.nederbetuwe.nl/voetbalkooi
  • Via telefoon: 0488-140488
  • Via e-mail: info@nederbetuwe.nl (vermeld in de onderwerpregel ‘Voetbalkooi Ochten’)