Studenten ontwerpen website om scholieren te matchen met stageplek

Ontwerp een website voor het matchen van scholieren met een stageplaats. Dat was de opdracht die de tweedejaars studenten HBO-ICT van de Christelijke Hogeschool Ede kregen van gemeente Neder-Betuwe, een aantal scholen en ondernemers. Op 31 januari presenteerden de studenten de resultaten van hun onderzoek en lieten zij een model zien van wat zij hebben gebouwd.

Wethouder Marien Klein zit in het publiek tijdens de presentaties.

Vanuit alle groepen kwamen interessante kanten naar voren die je bij een definitief ontwerp zou kunnen meenemen. Er was een duidelijke winnaarsgroep die er op de onderdelen onderzoek, ontwerp, betrokkenheid stakeholders en wijze van presenteren echt uitsprong. We zijn trots op deze samenwerking en resultaten. Dit smaakt naar meer! 

Krapte

Gemeente Neder-Betuwe, Van Lodenstein College, Pantarijn, Yuverta en Ondernemers Vereniging Neder-Betuwe zijn op zoek naar creatieve oplossingen voor krapte op de arbeidsmarkt en schakelden hierbij de hulp in van de studenten HBO-ICT van de CHE. De krapte op de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat bedrijven uit onze gemeente moelijker geschikt personeel kunnen vinden. Tegelijkertijd zien we dat leerlingen op scholen het soms moeilijk vinden een stageplaats te vinden die bij hen past.

Gemak voor leerlingen en ondernemers

De studenten presenteerden in vier teams hun bevindingen en gebruiksvriendelijke oplossingen waarbij gemak voor leerlingen én ondernemers voorop stond. Ook brachten zij vernieuwende ideeën in, zoals een match op basis van bedrijfscultuur en een stagewijzer (in plaats van een stemwijzer).

GMB

De presentatie vond plaats bij GMB  in Opheusden. Hier werd de groep hartelijk ontvangen. Corporate recruiter Bradley van Haaren gaf een inspirerende presentatie over de manier waarop GMB omgaat met de krappe arbeidsmarkt en het werven van personeel.

Beste ontwerp

Wethouder Marien Klein mocht als voorzitter van de jury een prijs uitreiken voor het beste ontwerp. De ideeën van de studenten kunnen worden gebruikt als input voor verdere samenwerking tussen scholen, ondernemers en gemeente op het thema aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt. We willen de studenten hartelijk bedanken voor hun inzet en waardevolle inbreng!