Skaters krijgen plek op beweegpark Neder-Betuwe

Skaters krijgen een eigen plek op het beweegpark Neder-Betuwe in Dodewaard. Op het park heeft onder meer de Dodewaardse IJsclub haar thuishonk. Samen met de ontwerper gaan gebruikers, jongerenwerkers en de jongerenraad na de zomer bedenken welke voorzieningen er op de skatebaan komen en hoe de plek eruit komt te zien.

Een overzichtskaartje van waar de skatevoorziening in het beweegpark komt.

Tijdens een inspiratiesessie spraken en inwoners en gemeente begin 2023 over de inrichting van een skatevoorziening. Na deze bijeenkomst waren er zorgen over haalbaarheid en betaalbaarheid. Burgemeester en wethouders besloten toen om een haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren. Hieruit blijkt dat het mogelijk is om een skatevoorziening aan te leggen en nog een aantal aanpassingen te doen op het beweegpark in Dodewaard.

Wat gaat er precies gebeuren op het beweegpark?

  • Er komt een skatevoorziening op de plek van de huidige carpoolplaats.
  • Het terrein rondom de skatevoorziening krijgt een nieuwe inrichting.
  • Voor een verkeersveilige situatie verleggen we de inrit van en naar het beweegpark.
  • We houden het huidige parkeerterrein in stand en geven het een beperkte opknapbeurt.
  • Er komt een extra beweegtoestel op het park.

Bestaande voorzieningen opknappen

De verenigingen Dodewaardse IJsclub, De Dijkrunners, Exerceo en Het Versnellertje hebben in november 2022 hun plannen om het sportpark om te vormen tot een beweegpark ingediend. Zij willen de bestaande hardloop- en skeelerbaan opknappen en een skeelerpiste en een beweegparcours aanleggen. Ook verkennen we samen met de initiatiefnemer of het mogelijk is om padelbanen aan te leggen op het beweegpark.

Eigen plek om te skaten

Wethouder Hema van Dijkhuizen vindt het een goede zaak dat de skatevoorziening een plek krijgt op het beweegpark Neder-Betuwe. “De jongeren hebben er lang op moeten wachten”, zegt zij. “Maar ik ben blij dat zij straks een eigen plek hebben waar zij kunnen skaten.”

Open beweegpark

De wethouder vindt het ook een goede ontwikkeling dat de verenigingen investeren in het opknappen van de voorzieningen op het beweegpark. “Hierdoor ontstaat een open beweegpark met veel activiteiten voor onze inwoners. Dit is niet alleen goed voor de gezondheid van onze inwoners, maar zorgt ook voor toekomstbestendige verenigingen. Dit is een prachtige stap in het realiseren van een bruisend en energiek beweegpark, waar alle inwoners van onze mooie gemeente gebruik van kunnen maken.”