Regiogedeputeerde Harold Zoet op werkbezoek in Neder-Betuwe

Collage van werkbezoek regiogedeputeerde Harold Zoet

Regiogedeputeerde Harold Zoet van Provincie Gelderland was vrijdagmiddag 12 januari op werkbezoek in Neder-Betuwe. Het bezoek begon bij boomkwekersbedrijf Gebr. H. en J.C. Verwoert in Dodewaard waar burgemeester Jan Kottelenberg de gedeputeerde welkom heette. De eigenaren vertelden alles over het ontstaan en de doorontwikkeling van het bedrijf en lieten zien hoe bomen worden geënt en boompotten automatisch met potgrond gevuld.

Tijdens een rondleiding over het bedrijf mocht de gedeputeerde een tractor op afstand besturen. Hij was onder de indruk van de innovaties in de laanboomsector die op het bedrijf Gebroeders H. en J. C. Verwoert goed in de praktijk te zien zijn.

Kansen en opgaven

Na het bedrijfsbezoek vertrok het gezelschap naar het Laanboomhuis in Opheusden. Hier vertelde voorzitter Goos Cardol van Tree Center Opheusden over de kansen en de opgaven van de laanboomsector. Hij riep de gedeputeerde op om de samenwerking tussen de provincie Gelderland en de sector ook de komende jaren voort te zetten.

Greenport Gelderland

Die samenwerking is onder meer vastgelegd in Greenport Gelderland. In deze netwerkorganisatie werken tuinders, overheden, onderzoekers en bedrijfsleven samen, in het bijzonder aan het Laanboompact en Fruitpact. TCO-voorzitter Cardol sprak de wens uit naar de gedeputeerde om vooral verder te gaan met de samenwerking en Greenport Gelderland financieel te blijven ondersteunen. Hierdoor kunnen nieuwe innovatieve ontwikkelingen worden bedacht en uitgevoerd.

Burgemeester Jan Kottelenberg bedankte regiogedeputeerde Harold Zoet voor zijn komst en interesse in de laanboomsector in het bijzonder. Als aandenken kreeg de gedeputeerde een kersenboom.