Nieuwe plek voor voetbalkooi Ochten

De voetbalkooi op het Oranjeveld in Ochten gaat dit najaar weg. Na veiligheidscontroles krijgt de voetbalkooi een nieuwe plek in de speeltuin aan de Hoeflaan. Aan de Waalbandijk komt voor de jeugd een tijdelijke Jongerenontmoetingsplek (JOP) .

voetbal op het gras

Rond het Oranjeveld in Ochten is de afgelopen jaren veel gebeurd. Jongeren en kinderen komen er samen om te voetballen en te spelen in de voetbalkooi. Maar er zijn ook jongeren die voor vernielingen en overlast zorgen. “Dat kunnen we niet meer laten gebeuren”,  zegt burgemeester Jan Kottelenberg. “We willen een gemeente zijn waar jong en oud zich fijn en veilig voelen.” Daarom verplaatst de gemeente de voetbalkooi dit najaar, komt er een nieuwe Jongerenontmoetingsplek (JOP) en gaat de gemeente met jongeren in gesprek.

Voetballen in Ochten

Dit najaar verplaatst de gemeente de voetbalkooi op het Oranjeveld naar de speeltuin aan de Hoeflaan. De nieuwe plek voor de voetbalkooi is een toevoeging aan de speeltuin op de Hoeflaan. De jeugd komt daar al graag samen om te spelen. Met de voetbalkooi wordt het ook een aantrekkelijke plaats om een balletje te trappen. Op het Oranjeveld komen doeltjes en het wordt een echt grasveld. Zodra het Oranjeveld klaar is, laat de gemeente nieuw gras zaaien op het veldje aan de Hoeflaan. Er komen daar nieuwe doelen, een voetpad en het hek wordt rammelvrij gemaakt, zodat dit ook een goede voetbalplek wordt.

We willen een gemeente zijn waar zowel jong als oud een plek heeft om samen te komen, om te bewegen of te spelen, zonder overlast. Daar moeten we samen voor zorgen.” (Burgemeester Kottelenberg)

Nieuwe JOP

De Jongerenontmoetingsplek (JOP) aan het Oranjeveld is weggehaald. Er is nu geen JOP in Ochten. Om jongeren op korte termijn een plek te geven om samen te komen, plaatst de gemeente in oktober een tijdelijke JOP naast de Veerstoep aan de Waalbandijk. De eigenaren van de Veerstoep en direct omwonenden van de JOP zijn hierover geïnformeerd in een gesprek met Jan Kottelenberg en Jongerenwerk Mozaïek. Jongerenwerk heeft ook meegedacht over hoe die JOP er uit ziet. Volgend jaar zijn er werkzaamheden aan de Waalbandijk. De tijdelijke JOP wordt, voor de werkzaamheden starten, verplaatst naar een definitieve locatie.

Een fijne ontmoetingsplek maak je samen

“We willen een gemeente zijn waar zowel jong als oud een plek heeft om samen te komen, om te bewegen of te spelen, zonder overlast”, aldus Kottelenberg. Dat kan alleen door in gesprek te blijven. Daarom zijn jongerenwerkers nauw betrokken bij de voetbalkooi en de JOP. Ook de burgemeester gaat de komende tijd met jongeren in gesprek.

Aanvulling 18 oktober 2023: Vergunningaanvraag voetbalkooi foutief in gemeentenieuws van 18 oktober

In het Gemeentenieuws van 18 oktober staat vermeld dat er een vergunningsaanvraag is gedaan voor het plaatsen van een voetbalkooi aan de Oranjestraat/Verlengde Schoolstraat/Wethouder Staalplein. Dit is onjuist en moet zijn: er is een vergunningsaanvraag gedaan voor het plaatsen van een voetbalkooi aan de Hoeflaan in Ochten. Er is verzocht om rectificatie van dit bericht.