Nieuwe jongerenontmoetingsplekken in Dodewaard en Ochten

We plaatsen opnieuw een jongerenontmoetingsplek (JOP) in Dodewaard én Ochten. Lees meer over de locaties van de nieuwe JOP.

Overdekte jongerenontmoetingsplek, tafel onder een afdak.

Het aantal jongeren in onze gemeente groeit. Als gemeente vinden we het belangrijk dat deze jongeren genoeg ontmoetingsplaatsen hebben. Daarom plaatsen we opnieuw een jongerenontmoetingsplek (JOP) in Dodewaard én Ochten.

Nieuwe JOP in Ochten aan de Waalbandijk

De JOP aan het Oranjeveld in Ochten is begin dit jaar weggehaald. Deze week hebben we een nieuwe JOP geplaatst naast de Veerstoep aan de Waalbandijk. Jongerenwerk en jongeren hebben geholpen met kiezen van een goede JOP. De burgemeester gaat binnenkort met jongeren in gesprek om van de JOP een fijne plek te maken.

In 2024 zijn er werkzaamheden aan de Waalbandijk. We verplaatsen de JOP dan naar een definitieve locatie in Ochten.

Nieuwe JOP in Dodewaard aan de Rozenstraat

In Dodewaard was er vroeger een jongerenontmoetingsplek bij sportpark De Eng. Tijdens de bouw van de brandweerkazerne is de JOP verwijderd. We kunnen de JOP niet terugplaatsen op de oude plek omdat daar het Multifunctioneel Centrum Dodewaard komt. We vinden het belangrijk dat jongeren elkaar kunnen ontmoeten. Daarom hebben we een nieuwe locatie gezocht. De JOP komt op het voetbalveld aan de Rozenstraat in Dodewaard. Jongeren uit Dodewaard hebben meegeholpen met het uitkiezen van een geschikte JOP.

Wanneer komt de JOP in Dodewaard?

Voor het plaatsen van de JOP is een omgevingsvergunning nodig. We vragen deze vergunning eind november 2023 aan. Na verlening van de vergunning plaatsen we de JOP. Dit zal begin 2024 zijn.

Heb je een vraag? Stel deze via info@nederbetuwe.nl.