Neder-Betuwe speld voor Niesje van Wendel de Joode-Hoogakker

Foto: 3JetFotografie

Niesje van Wendel de Joode-Hoogakker heeft op vrijdag 17 november de Neder-Betuwe speld opgespeld gekregen door wethouder Marien Klein. Mevrouw Van Wendel de Joode vierde vrijdag haar 40-jarig jubileum als lerares op de Hervormde School in Opheusden.

De school had een mooi feest voor de jubilerende juf georganiseerd. Ze werd met een oldtimer opgehaald en naar school gebracht. Daar vormden de kinderen een erehaag en zongen een lied voor Niesje. Er waren toespraken van directeur Rijk Arends en mevrouw Van Wendel de Joode werd verrast met de Neder-Betuwe speld. Wethouder Marien Klein bij de uitreiking: “40 jaar in het onderwijs, dat is niet niks. Van een aantal kinderen die u nu lesgeeft heeft u misschien de ouders vroeger ook in de klas gehad. Ik kan gerust zeggen dat u met veel toewijding voor minstens twee generaties de basis heeft gelegd voor hun onderwijsloopbaan.”

Activiteiten

Naast het lesgeven is Niesje altijd druk bezig met het regelen van activiteiten. Zij is mede-oprichter van de Fancy Fair en het project Schoolconcert. Ook denkt ze mee over goede-doelenacties en verzint hiervoor steeds leuke activiteiten voor de leerlingen om geld mee op te halen. Hiermee zorgt ze ervoor dat de Hervormde School een gezellige dorpsschool is.

Vrijwilligerswerk

Naast haar drukke werkzaamheden op school, doet mevrouw Van Wendel de Joode ook nog eens veel vrijwilligerswerk. Ze kookt regelmatig voor andere gezinnen, is mantelzorger, actief in de kerk en bezoekt veel mensen die het moeilijk hebben.

Over de Neder-Betuwe Speld

Met de Neder-Betuwe Speld - een verzilverd boomblad - waardeert gemeente Neder-Betuwe personen voor een bijzondere prestatie, initiatief of werkzaamheden voor de gemeenschap van Neder-Betuwe. Zij kunnen hiervoor worden voorgedragen. Het kan gaan om iets dat heel veel jaren in beslag nam maar soms kan het ook gaan om ‘het moment’.