Luilakken net als vorig jaar alleen op de brommer en de fiets

De onderkant van een brommer met de voeten van de bestuurder bij op de foto.

Nog een paar weken en dan is het zover, Koningsdag 2024! Volgens de jarenlange traditie begint deze feestdag in Neder-Betuwe in alle vroegte met Luilakken. Vorig jaar hebben we auto’s verboden en was Luilakken alleen mogelijk op de brommer of de fiets. Dat is veilig en in een goede sfeer verlopen. Daarom is het ook dit jaar weer verboden om met een auto mee te doen aan Luilakken. 

Onveilige situaties

De auto’s die in de jaren voor 2023 meededen aan het Luilakken waren veelal omgebouwd en soms voorzien van uitstekende delen, vlammenwerpers en rookmachines. Dit leverde onveilige situaties op. De deelnemers hebben vorig jaar laten zien dat het Luilakken zonder auto’s op een verantwoorde manier kan. Daarom vragen we jullie om ook dit jaar weer alleen met de brommer of fiets te komen. Zo kunnen we de traditie op een verantwoorde manier door laten gaan.  

Toch met de auto gaat geld kosten 

De maatregelen die we vorig jaar namen om de auto’s te weren, gelden ook dit jaar. Dus kom je toch met een auto naar Neder-Betuwe om mee te doen aan Luilakken, dan kun je het volgende verwachten: 

  • Een flinke bekeuring; 

  • De politie neemt je auto in beslag; 

  • Je betaalt voor het afslepen en stallen van de auto; 

  • Handhaving vanuit de gemeente door middel van het opleggen van een dwangsom. Dit kan oplopen tot duizenden euro’s.  

Hou het Luilakken veilig, gezellig en verantwoord en kom met de brommer of fiets!