Informatieavond over netcongestie voor ondernemers

Uitnodiging informatieavond netcongestie

QR-code voor aanmeldformulier informatieavond netcongestie

Scan de QR-code om naar het aanmeldformulier te gaan

Het Nederlandse energienet raakt behoorlijk vol. Deze ontwikkeling noemen we ook wel netcongestie en dit heeft grote gevolgen voor de economische ontwikkeling binnen onze gemeente. Nieuwe bedrijven staan al vanaf november 2022 in de wachtrij voor een stroomaansluiting. Ook uitbreidingen van bedrijven en grootschalige woningbouwprojecten moeten wachten op een aansluiting op het stroomnet.

Om u te informeren over netcongestie in Neder-Betuwe houden wij op woensdag 21 februari 2024 een informatiebijeenkomst voor ondernemers. De avond is in het Gerrit van Riemsdijkhuis, J.R. Zeemanstraat 12a in IJzendoorn en begint om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur).

Voor wie is deze informatiebijeenkomst bedoeld?

De bijeenkomst is voor u interessant als u:

  • plannen heeft voor uitbreiding van uw bestaande bedrijf en meer stroom gaat gebruiken;
  • plannen heeft voor de bouw van een nieuw pand;
  • meer wil weten over netcongestie en de oplossingen hiervoor;
  • een grote energiegebruiker bent en op zoek bent naar (financiĆ«le) besparingsmogelijkheden.

Liander

Netbeheerder Liander praat u bij over de verstopping op het energienet, maar gaat ook in op de kansen die er voor ondernemers liggen. Daarnaast is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

ESR Zakelijk

Wilt u als ondernemer energie besparen? U kunt voor advies en begeleiding terecht bij ESR Zakelijk (Energie Samen Rivierenland). Tijdens de informatieavond op 21 februari licht ESR Zakelijk hun aanbod toe. Gemeente Neder-Betuwe ondersteunt het aanbod van ESR Zakelijk zowel inhoudelijk als financieel.

Gemeente Neder-Betuwe

Als gemeente praten wij u tijdens de informatiebijeenkomst bij over ons voornemen om meer ruimte te bieden voor kleinschalige energie opwek op bedrijventerreinen en in het buitengebied. Denk hierbij aan kleine windmolens en zonneveldjes op het eigen erf.

Aanmelden

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst op 21 februari is nodig en kan via het aanmeldformulier