Informatieavond op 15 januari over ontwikkelingen dorpshart Ochten

Hand met pen en theeglas

Op maandag 15 januari 2024 is er een inloopavond in het Dorpshuis Ochten, Dokter M. van Drielplein 2, over de stand van zaken en de voortgang van het bouwplan voor het nieuwe Dorpshuis en de supermarkt aan het Dokter M. van Drielplein. De inloopavond is vanaf 19:00 tot 21:00 uur.

Namens initiatiefnemer Boon Group BV geven Concept-nl Projectontwikkeling, architectenbureau WagterKrijger en Stichting Ontmoetingscentrum Ochten (SOO, Dorpshuis) een toelichting op de plannen, de procedure en de planning.

Vertegenwoordigers van gemeente Neder-Betuwe zijn aanwezig om een toelichting te geven op de plannen die het openbaar gebied betreffen.

In de plannen wordt het huidige Dorpshuis gesloopt en komt, op deze plek, het nieuwe Dorpshuis en de nieuwe supermarkt hiervoor in de plaats. De bestaande MCD-supermarkt zal verhuizen naar deze nieuwe locatie. Als onderdeel van de plannen wordt ook het openbaar gebied, waaronder het huidige parkeerterrein, opnieuw ingericht.

Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, ligt er een ontwerpbestemmingsplan ter inzage tot en met 31 januari 2024. Inzage is mogelijk: