Gemeentesecretaris Gerrit Stam neemt afscheid

Gerrit Stam en burgemeester Jan Kottelenberg schudden de hand

Op 25 januari 2024 hebben we afscheid genomen van Gerrit Stam als gemeentesecretaris en algemeen directeur van gemeente Neder-Betuwe. Hij vervulde deze functie sinds 1 december 2017. Het afscheid vond plaats in de raadzaal met collega's van binnen en buiten de gemeente, familie en vrienden.

Rustig en zelfbewust

In totaal werkte Gerrit Stam 42 jaar binnen het lokaal bestuur. Burgemeester Jan Kottelenberg in zijn toespraak: “Gerrit, jij gaf mede vorm aan onze gemeente. Wij hebben, mede dankzij jou, een krachtige organisatie, een stabiel college en een coöperatieve gemeenteraad. Je deed je werk op de jouw typerende manier: rustig en zelfbewust. Wij zijn je dankbaar!”.

Vanuit de kring secretarissen regio Rivierenland werd nog eens duidelijk dat Gerrit Stam zijn rol met verve heeft vervuld. In de verschillende speeches werd veel waardering uitgesproken. Een mooi afscheid van een dito loopbaan.

Wisseling van de wacht

Nicolien de Geus (39) volgt Gerrit Stam per 1 februari 2024 op als gemeentesecretaris en algemeen directeur. Haar reactie bij haar benoeming: “Ik zie ernaar uit in mijn nieuwe rol verder mee te bouwen aan een zorgzaam, duurzaam en koersvast Neder-Betuwe! Dat doe ik graag samen met inwoners, ondernemers en partners, de medewerkers, het college en de raad.”