Gemeente Neder-Betuwe krijgt nieuwe gemeentesecretaris

Nicolien de Geus

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 24 oktober 2023 besloten Nicolien de Geus-de Bruijn te benoemen als gemeentesecretaris/algemeen directeur. Zij neemt per 1 februari 2024 het stokje over van Gerrit Stam.

Nicolien de Geus is sinds enkele jaren manager van de pijler Bedrijfsvoering bij deze gemeente. Derhalve kent zij de organisatie, haar medewerkers én de inwoners van Neder-Betuwe goed.

Haar reactie op de benoeming: ”Ik zie ernaar uit in mijn nieuwe rol verder mee te bouwen aan een zorgzaam, duurzaam en koersvast Neder-Betuwe! Dat doe ik graag samen met inwoners, ondernemers en partners, de medewerkers, het college en de raad.”

Nicolien de Geus volgt de heer G.S. (Gerrit) Stam op die op 1 februari 2024 afscheid neemt van het lokaal bestuur waarbinnen hij dan nagenoeg 42 jaar werkzaam is; sinds 1 december 2017 als gemeentesecretaris/algemeen directeur bij gemeente Neder-Betuwe.

De leiding van de gemeentelijke organisatie is in handen van de gemeentesecretaris/algemeen directeur. De medewerkers van de gemeentelijke organisatie bereiden de besluiten van de gemeente voor en zorgen voor uitvoering ervan. Daarnaast voeren zij de wettelijke taken van de gemeente uit.