Expositie Erna Reesink in het gemeentehuis

Erna Reesink samen met wethouder Herma van Dijkhuizen

Erna Reesink samen met wethouder Herma van Dijkhuizen

Erna Reesink uit Ochten exposeert textiele werkvormen in de vitrines van het gemeentehuis. Passend bij haar motto 'Textiel is voor iedereen dichtbij', is iedereen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis welkom om haar werk van dichtbij te bekijken. 

Wethouder Herma van Dijkhuizen was bij de inrichting van de expositie: “Verrassend werk met prachtige vormen en een explosie van kleuren! Heerlijk om te zien!”
 

Over Erna en haar werk

Erna Reesink studeerde kunstgeschiedenis en textielwerkvormen. Zij specialiseerde zich in het werken met textiel en was als docente werkzaam op dit gebied. In de afgelopen jaren werkte zij aan wandkleden, tekeningen en applicaties. Van diverse stoffen maakt zij applicaties en verwerkt die met onder andere haakwerk, frivolité en geverfd textiel. Schetsen en ontwerpen vormen de basis hiervoor. Kleur en vorm groeien tijdens de uitvoering.Met deze bijzondere kunstobjecten vestigde zij regionaal de aandacht op zich. Het leidde regelmatig tot exposities, zoals in Ons Dorpshuis Kesteren. En nu dus in het gemeentehuis. Het textiel van Erna Reesink is voor iedereen dichtbij!

Andere exposities

Maatschappelijke betrokkenheid, duurzaamheid en restmaterialen maken deel uit van haar werken. De andere werken in de vitrines sluiten hier goed bij aan. Naast het werk van Erna Reesink exposeren de vitrines ook handwerkmaterialen van kringloopwinkels uit gemeente Neder-Betuwe: Dorcas en de Oude Molen in Opheusden, en Woord en Daad uit Ochten.

Wilt u ook een keer exposeren in de hal van het gemeentehuis? Neem contact op via t. 14 0 488 of info@nederbetuwe.nl.