Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

Oorlogsmonument Ochten bij de kerk met kransen en Nederlandse vlag halfstok

Op 4 mei, op Dodenherdenking, herdenken we samen de oorlogsslachtoffers. Op 5 mei, op Bevrijdingsdag, vieren we samen de vrijheid.

Dodenherdenking

Hieronder een overzicht van de herdenkingen op 4 mei in Neder-Betuwe:

  • Dodewaard, 19.15 uur: Kranslegging en plaatsen kaarsjes bij de oorlogsgraven op begraafplaats Kalkestraat 4c. Aansluitend stille tocht naar het monument aan de Pluimenburgsestraat voor herdenking en kranslegging.
  • Opheusden, 18.50 uur: Kranslegging bij de oorlogsgraven op oude begraafplaats Dalwagenseweg; daarna stille tocht naar Herdenkingsdrieluik Brigade Piron- Airborne-Inwoners Opheusden voor het gemeentehuis voor herdenking en kranslegging; aanvang 19:30 uur.
  • Kesteren, 19:15 uur: Verzamelen bij ingang begraafplaats Nedereindsestraat. Om 19:30 uur herdenking en kranslegging bij het graf van Johannes van Zanten. Daarna langs de oorlogsgraven waar ’s middags kransen zijn gelegd.
  • Ochten, 19:15 uur: Verzamelen bij het herdenkingsmonument aan de Kerkstraat waar om 19:30 uur de ceremonie begint. Bekendmaking welke foto’s van basisschoolleerlingen zijn gekozen voor het thema ‘Vrijheid te vangen in een foto’.
  • Echteld, 19:00 uur: Herdenkingsdienst in de Hervormde Kerk gevolgd door een ceremonie bij het monument met twee minuten stilte en kranslegging.

Bevrijdingsdag

Lees over de activiteiten via: www.tourdewaal.nl/ 


Herinneringstekens- en monumenten in Neder-Betuwe

Onze gemeente heeft veel herinneringstekens- en monumenten die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. U treft ze in het onderstaande document.