Column burgemeester: Heb het goed!

Burgemeester Jan Kottelenberg kijkt lachend in de camera.

Afgelopen donderdag gaf onze gemeenteraad goedkeuring over het beleid van het afgelopen jaar en de financiële huishouding van onze gemeente. De raad, het hoogste bestuursorgaan van onze gemeente, houdt het hele jaar door vinger aan de pols maar instemming via een besluit tijdens zo’n vergadering nét voor de zomervakantie voelt extra goed.

Het werk zit er voor even op; we kunnen uitrusten. Hopelijk geldt dat ook voor u en voor jullie. Vakantiegevoel, tijd voor opladen, tijd voor ontspanning en in je hoofd plaats voor andere zaken. Geniet ervan!

Natuurlijk weet ik maar al te goed dat dit niet voor iedereen opgaat. Voor anderen gaat het werk gewoon door. De zorg voor de ander blijft. Zo gebeurt dat ook in ons gemeentehuis. Bij toerbeurt zijn onze medewerkers en het bestuur vrij en blijft de (gemeente)winkel gewoon open. Wij zijn natuurlijk altijd dichtbij! 

Wat ook gewoon doorgaat is plannen maken; de raad gaf de kaders vorige week mee. En verder regelen we allerlei zaken, gewild en ongewild. Zo kun je vrijdag jongstleden te horen krijgen dat er dit najaar verkiezingen gehouden worden. We gaan ervoor zorgen dat wij er klaar voor zijn. 

Maar eerst verlof. Ook deze wekelijkse columns hebben vakantie. In september komen de wethouders en ik graag weer via deze rubriek bij u terug me. Heb het goed!

Jan Kottelenberg,
Uw burgemeester