College op werkbezoek bij Wassenburg Medical

College op werkbezoek bij Wassenburg Medical

Wassenburg Medical in Dodewaard was op dinsdag 16 mei gastheer van het college van burgemeester en wethouders en Accountmanager Bedrijven Jeroen Beuken. De ontvangst was in handen van de directeuren/eigenaren én broers Ronald en Arno Wassenburg en financieel directeur Michiel Copier.

Patiëntveiligheid voorop

Wassenburg Medical ontwikkelt en produceert apparatuur voor het schoonmaken en desinfecteren van endoscopen. Een endoscoop is een flexibele slang met camera en verschillende hulpslangetjes die artsen gebruiken bij kijkoperaties. Voordat een arts een endoscoop opnieuw kan gebruiken, moet het apparaat zeer grondig worden schoongemaakt. Tijdens de rondleiding zag het gezelschap de verschillende apparaten en kreeg uitleg over het hele productie- en logistieke proces.

De apparatuur van Wassenburg Medical voldoet aan de allerhoogste veiligheidseisen. Arno benadrukt dat de missie van het bedrijf -Voor elke patiënt een veilige endoscoop- iedere dag opnieuw het belangrijkste is: “Daar doen onze medewerkers het voor.”

Historie

Opgericht in 1984 door vader Gerrit, staan de beide zoons sinds 2002 aan het roer van het bedrijf. Het produceren is, zoals vaak gebeurt, ook hier heel bescheiden begonnen in een schuurtje achter het woonhuis. De apparaten werden in eerste instantie verkocht aan Nederlandse ziekenhuizen, maar al snel vonden zij hun weg door heel Europa en daarbuiten. Door de jaren heen is zowel de technologie en complexiteit, als ook de verkoop, enorm toegenomen. Er is in bijna 40 jaar zeer veel kennis opgebouwd en het bedrijf blijft continu vernieuwen. In 2013 is het Japanse Hoya mede-eigenaar geworden van Wassenburg Medical waardoor het bedrijf makkelijker toegang kreeg tot nieuwe netwerken.

Toekomst

Het schuurtje is Wassenburg Medical al lang geleden ontgroeid. Verdeeld over vijf panden in Dodewaard werken zo’n 200 medewerkers aan nieuwe ontwikkelingen en productie van de apparatuur. Met de productievestiging in Vietnam en, sinds anderhalf jaar, in de Verenigde Staten van Amerika zijn wereldwijd in totaal 450 mensen iedere dag aan het werk voor Wassenburg Medical. Het bedrijf heeft veel vertrouwen in de toekomst.