College op werkbezoek bij Go-Tan

Collegeleden in beschermende kleding op bezoek bij Go-Tan

De collegeleden zijn op dinsdag 21 maart samen met accountmanager Bedrijven Jeroen Beuken op bezoek geweest bij Go-Tan in Kesteren. Zij werden ontvangen door de broers Bing en Han Go en plant manager Jos Biersteker.

Go-Tan is producent van Aziatische voedingsproducten. Kroepoek, woksauzen, sambals, noodles en smaakmakers komen in zeer grote hoeveelheden 24 uur per dag van de productielijnen. Deze worden alleen al in Europa naar 20 landen geëxporteerd.

Familiebedrijf

De familie Go is begin jaren 50 naar Nederland gekomen en vanuit een garage gestart met de verkoop van Aziatisch eten. Na een aantal omzwervingen in het westen van het land zijn zij al sinds 1975 in Kesteren gevestigd.  Komend jaar viert het bedrijf haar 70-jarig bestaan. En nog steeds een familiebedrijf.

Duurzaam ondernemen

Go-Tan is zich heel bewust van haar verantwoordelijkheid voor duurzaam ondernemen. Zo hebben de garnalen in de kroepoek het ASC-keurmerk en kent het bedrijf de herkomst van de pepers. Daarnaast beperkt Go-Tan de hoeveelheden glas en plastic, water- en elektriciteitsverbruik en liggen er zonnepanalen op het dak. Het bedrijf is ook zeer innovatief met nieuwe productontwikkelingen. Het verminderen van zout- en suikergehaltes heeft grote aandacht. En als enige producent in de wereld laat Go-Tan het kookproces van de sauzen door robots uitvoeren.

Steeds pittiger

Maar zoals Han Go het verwoordt: “Lekker staat altijd bovenaan. Mensen willen ook steeds pittiger eten, dat gaat er nooit meer uit." Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding door de fabriek. Hier zag het gezelschap hoe de flesjes chilisaus, die de volgende dag al in de supermarkt liggen, afgevuld worden. Made in Kesteren!