College op werkbezoek bij de Rolf groep in Ochten

Het college van burgemeester en wethouders gaat elke maand op bezoek bij een bedrijf in onze gemeente. Op dinsdag 3 oktober 2023 waren zij samen met Accountmanager Bedrijven Jeroen Beuken te gast bij de Rolf groep in Ochten. Directeuren Ellen ter Horst en Prince Heyliger ontvingen het gezelschap in de zeer kleurrijke showroom van het bedrijf.

Het college en de directeuren in de showroom van de Rolf groep

De geschiedenis van De Rolf groep gaat meer dan 100 jaar terug. Toen vestigde de heer Rolf zich in Utrecht als handelsreiziger en poppendokter. Vanuit het vak als poppendokter groeide het bedrijf uit tot ontwikkelaar van kleutermaterialen. Deze kleutermaterialen vormden de basis voor de Rolf groep die zich in 1972 vestigde in Ochten. Dick Rolf woonde toen in Lienden. Tegenwoordig werken er vanuit hoofdkantoor in Ochten en de nevenvestigingen in Enschede en Amsterdam meer dan 200 mensen bij de Rolf groep. 

Bijna 1000 scholen loggen dagelijks in op ZuluConnect

Het bedrijf is één van de marktleiders als totaal leverancier voor basisscholen en kinderdagverblijven. Van educatief speelgoed, lesmateriaal, tot schoolmeubelen, bedjes en commodes voor baby’s en peuters, De Rolf groep levert het allemaal. Het assortiment is de laatste jaren uitgebreid met allerlei digitale hulpmiddelen voor het lesgeven zoals digiborden (de digitale opvolger van het bekende zwarte krijtbord), tablets en laptops met daarop alle software geïnstalleerd.
Dagelijks zijn er in Nederland bijna 1000 scholen waar leraren en leerlingen inloggen op het door de Rolf groep ontwikkelde leerlingplatform ZuluConnect en gebruik maken van de ict-dienstverlening van het bedrijf.

Bedrijfspresentatie

Na de hartelijke ontvangst volgde een spontane rondleiding door de kleurrijke en zeer diverse showroom waar een groot assortiment van de producten staat uitgestald. Daarna kreeg het gezelschap een uitgebreide bedrijfspresentatie. Hierin werden de geschiedenis, missie en visie van de Rolf groep toegelicht. Ook werden de vijf business units, productlijnen en diensten uitvoerig besproken.

Export

Het bedrijf ontwikkelt zelf ook producten en produceert veel van de meubels in eigen beheer. Nederland blijft een zeer belangrijk land, maar de Rolf groep levert aan 67 landen.
“We mogen met trots zeggen dat de producten van de Rolf groep bij scholen een begrip zijn en leerkrachten graag naar Ochten komen om geïnspireerd te worden”, zegt Ellen ter Horst.

Rondleiding

Na de bedrijfspresentatie lieten de directeuren de bezoekers het distributiemagazijn zien. De uitleg over de logistieke operaties gaf een goede indruk van de vele 10 duizenden verschillende producten en materialen op voorraad. Een paar keer per jaar zijn er duidelijke piekmomenten bij de Rolf groep. Die zijn wanneer scholen hun jaarbestelling doen. Het bedrijf zet op deze piekmomenten veel extra arbeidskrachten in.

Het werkbezoek heeft een goed inzicht gegeven in de activiteiten en werkwijze van de Rolf groep.