Naamswijziging

Een verzoek tot het wijzigen van uw achternaam kunt u indienen bij Justis.

Accordion item is ingeklapt

Een achternaam wijzigen kan alleen onder strenge voorwaarden. Op de website van Justis vindt u alle informatie en formulieren voor het wijzigen van uw achternaam.

Om uw achternaam te wijzigen, moet u een aanvraagformulier naamswijziging downloaden, invullen en indienen bij Justis:

Ministerie van Veiligheid en Justitie
t.a.v. Justis
Afdeling V&T/Naamswijziging
Postbus 20300
2500 EH  Den Haag.

Accordion item is ingeklapt

Als u uw voornaam wilt wijzigen moet u daarvoor een goede reden hebben. Het kan ook gaan om het toevoegen of schrappen van een extra voornaam. u moet het verzoek tot wijziging van de voornaam indienen bij de civiele sector van de rechtbank. Hiervoor heeft u een advocaat nodig. De nieuwe naam mag geen onbehoorlijke naam zijn.

Accordion item is ingeklapt

De totale behandelingsduur van een verzoek tot naamswijziging is afhankelijk van vele factoren. Worden er geen bezwaren ingediend, dan neemt de procedure ongeveer 6 maanden in beslag.

Accordion item is ingeklapt

Voor het indienen van een verzoek voor het wijzigen van uw voornaam, betaalt u kosten voor een advocaat. Ook moet u griffierecht betalen, een bijdrage in de kosten voor de rechtspraak. Als u de kosten voor uw advocaat niet helemaal kunt betalen, kunt u in een aantal gevallen in aanmerking komen voor door de overheid gesubsidieerde rechtsbijstand.

Aan de behandeling van een verzoek tot wijziging van de achternaam zijn kosten verbonden.

Accordion item is ingeklapt

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Gemeentewinkel via 14 0488 of info@nederbetuwe.nl.