Huwelijk, annuleren

Opeens moet je je bruiloft afzeggen. Of kan de geplande datum niet doorgaan, maar wordt je huwelijk op een latere datum voltrokken.

Het zou een beetje raar zijn als je hiermee al rekening hield bij het plannen van de grote dag, dus waarschijnlijk heb je geen idee hoe je het allemaal moet aanpakken. De gasten, de huwelijkslocatie en de gemeente...

Mocht je voor deze beslissing komen te staan, dan moet je rekening houden dat we annuleringskosten aan je zullen doorberekenen. Dit geldt ook voor gratis huwelijksvoltrekkingen en partnerschapsregistraties.  Kun je binnen zes weken na je oorspronkelijke huwelijksdatum een nieuwe huwelijksdatum vastleggen in deze gemeente, dan rekenen we geen annuleringskosten.

Indien er kosten zijn gemaakt voor een tolk (melding huwelijk) of een tolk is gereserveerd, dan dient u deze kosten alsnog te voldoen.

Accordion item is ingeklapt

Vergeet niet dat je de annulering schriftelijk moet doen. Je kunt het verzoek (vergezeld met een kopie van je legitimatiebewijs) sturen naar Gemeente Neder-Betuwe, t.a.v. team Gemeentewinkel, Postbus 20, 4043 ZG Opheusden. Ook kun je dit persoonlijk doorgeven aan de balie van de Gemeentewinkel.

Accordion item is ingeklapt
  • Annulering na ontvangst melding tot vier weken voor de huwelijksvoltrekking: € 116,85.
  • Annulering (binnen vier weken voor de huwelijksdatum): € 234,89.
  • Annulering van een gratis huwelijk/partnerschap na ontvangst melding tot de huwelijksvoltrekking: € 113,54.

Accordion item is ingeklapt

Neem voor meer informatie contact op met team Gemeentewinkel, via 14 0488 of info@nederbetuwe.nl.

Accordion item is ingeklapt