Voetbalkooi en Jongerenontmoetingsplek Ochten

Rond het Oranjeveld in Ochten is de afgelopen jaren veel gebeurd. Jongeren en kinderen komen er samen om te voetballen en te spelen in de voetbalkooi. Maar er zijn ook jongeren die voor vernielingen en overlast zorgen. Omwonenden zijn bedreigd en geïntimideerd en sommige inwoners voelen zich niet veilig. “Dat kunnen we niet meer laten gebeuren”, zegt burgemeester Jan Kottelenberg. “We willen een gemeente zijn waar jong en oud zich fijn en veilig voelen.”

Voetballen in Ochten

Dit najaar gaan we een aantal dingen doen aan de speelplekken in Ochten.  Wat betekent dit voor het voetballen in Ochten?

  • Dit najaar verplaatsen we de voetbalkooi van het Oranjeveld naar de grote speeltuin aan de Hoeflaan. De Hoeflaan is al een plek waar de jeugd samenkomt om te spelen op het veldje en in de speeltuin.
  • Zodra de voetbalkooi is verplaatst, maken we hier een echt grasveld met doeltjes.
  • Daarna knappen we het voetbalveldje aan de Hoeflaan op, zodat daar ook beter gevoetbald kan worden. De grasmat wordt verbeterd, er komen nieuwe doelen en het hek wordt rammelvrij gemaakt.
  • Tijdens de herstelperiode van het Oranjeveld kan er gevoetbald worden op het grasveldje aan de Hoeflaan en in de voetbalkooi in de speeltuin.
  • Op deze manier is er altijd een plek om te spelen en  te voetballen tijdens de werkzaamheden.

Jongerenontmoetingsplek Ochten

De Jongerenontmoetingsplek (JOP) aan het Oranjeveld is begin dit jaar weggehaald. Er is nu geen JOP in Ochten. Om jongeren op korte termijn een plek te geven om samen te komen, plaatsen we in oktober een tijdelijke JOP naast de Veerstoep aan de Waalbandijk. Jongerenwerk Mozaïek heeft meegedacht over hoe die JOP er uit ziet. In 2024 zijn er werkzaamheden aan de Waalbandijk. We verplaatsen de JOP voor de werkzaamheden starten naar een definitieve locatie in Ochten.

Samen in gesprek over een fijne permanente ontmoetingsplek

Gemeente Neder-Betuwe vindt het belangrijk dat iedereen fijn en veilig kan wonen en leven. We willen een gemeente zijn waar zowel jong als oud een plek hebben om samen te komen, om te bewegen of te spelen, zonder overlast. Wat is daarvoor nodig? Hoe ziet zo’n plek eruit? Wat kunnen inwoners van Ochten daar zelf aan bijdragen. De komende tijd gaan we hierover met jongeren in gesprek.