Prijsvraag organiseren

Wie een prijsvraag organiseert, krijgt te maken met de Wet op de Kansspelen. In sommige gevallen is hiervoor een vergunning nodig.

U hebt geen vergunning nodig als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  1. De deelnemers moeten een jureerbare prestatie leveren. De prijs mag dus niet door middel van een loting worden weggegeven.
  2. De prijs mag niet hoger zijn dan 2.300 euro. Deze financiƫle beperking geldt niet als er een wetenschappelijke, kunstzinnige of technische prestatie moet worden geleverd. De totale prijzenpot kent dan geen beperkingen.
  3. Producenten van en verkopers van geneesmiddelen mogen geen prijsvragen uitschrijven die zijn gekoppeld aan koopverplichtingen. Ook sigarenzaken mogen geen prijsvragen organiseren voor tabaksproducten. Andere branches waar beperkingen gelden, zijn onder andere banken en verzekeringen, boeken en drank.

Accordion item is ingeklapt

Als u prijsvraag niet aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, heeft u een vergunning nodig. Die vraagt u aan bij de gemeente of het ministerie van justitie. U krijgt alleen een vergunning als uw prijsvraag een algemeen belang dient. Als u dus geld ophaalt voor een goed doel. Neem bij twijfel contact op met de Kansspelautoriteit.

Aanvragen bij de gemeente kan via het formulier rechts op deze pagina.

Accordion item is ingeklapt

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving via 14 0488 of info@nederbetuwe.nl.