Flitsvergunning

Goed nieuws voor mensen die een vergunning willen aanvragen! De Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) en de gemeente Neder-Betuwe kijken naar hoe ze op de Omgevingswet kunnen inspelen en hoe ze hun dienstverlening hierop kunnen aanpassen. Klantvriendelijkheid en eenvoud spelen hierbij een belangrijke rol. Daarom roept de ODR de ‘flitsvergunning’ in het leven.

De ODR is voor de gemeente Neder-Betuwe op 1 september 2020 gestart met de pilot ‘flitsvergunningen’. De termijn voor het beslissen op een aanvraag is normaal gesproken acht weken, maar afhankelijk van de aanvraag kan een vergunning binnen vijf werkdagen al worden verleend.

De flitsvergunning is dus een normale aanvraagprocedure, maar dan versneld! Daarnaast is het ook geen wettelijke procedure, maar een service die de ODR verleent aan de klant. Bij goede ervaringen breidt het uit in heel Rivierenland.

Accordion item is ingeklapt

Dat kan voor:

  • Dakkapellen
  • Erfafscheidingen
  • Reclame uitingen (ook reclamezuilen)
  • Kozijnwijzigingen

Klik hier voor de voorwaarden en welke gegevens u nodig hebt voor een flitsvergunning.

Accordion item is ingeklapt

Voldoet u aan de voorwaarden, heb je alle gegevens en woon je in Neder-Betuwe? Dan kunt u via www.olo.nl een flitsvergunning aanvragen. Vergeet niet om bij de projectomschrijving aan te geven dat het om een flitsvergunning gaat.

Accordion item is ingeklapt

Als u gaat verbouwen is het verstandig om eerst te checken of u in aanmerking komt voor een flitsvergunning. Dit zou namelijk van grote invloed kunnen zijn op uw planning en misschien ook wel op uw kosten.

Accordion item is ingeklapt

Wij wensen u veel succes met uw aanvraag en mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de afdeling vergunningverlening van de Omgevingsdienst Rivierenland via het algemene telefoonnummer 0344-579314.