Een levensloopbestendig huis

Hoe lang wilt u blijven wonen in het huis waar u nu woont? Grote kans dat het antwoord is: mijn leven lang. Dat is mooi. Maar is het huis dat nĂș voor u geschikt is, dat ook als u ouder wordt of als u te maken krijgt met beperkingen? Goed om daar bewust over na te denken. De huistest en de woonadviseur kunnen u daarbij ook helpen.

Behoort u tot het oudere deel van de inwoners? Dan is dit artikel voor u wellicht heel interessant.

Behoort u tot het jongere deel van de inwoners? Lees dan ook vooral verder. Misschien kunt u uw oudere ouders, buren of vrienden adviseren. Maar kijk ook eens naar uw eigen huis.

Wij stimuleren graag iedereen om het eigen huur- of koophuis eens kritisch onder de loep te nemen. Voor eigen comfort en veiligheid. Maar ook omdat regels en wetten veranderen en eventuele bijdragen voor voorzieningen in de toekomst wellicht afnemen of zelfs verdwijnen.

Kleine en grote aanpassingen

Hopelijk woont u prettig in uw huur- of koopwoning. En dat wilt u ook in de toekomst graag zo houden. Ook als u ouder wordt of als er beperkingen komen. Uw huis aanpassen wanneer u fit bent, betekent nu al veel gemak en vooral ook later profiteren van extra comfort en veiligheid. U kunt van lieverlede kleine en grote voorzieningen aanbrengen die voor extra gemak zorgen.

Uw huis levensloopbestendig

Door tijdig slimme aanpassingen aan te brengen, wordt het huis levensloopbestendig en kunt u als bewoner tot op hoge leeftijd zelfstandig en onafhankelijk in uw eigen huur- of koophuis blijven wonen.

Het is overigens al jaren beleid om levensloopbestendige huizen te bouwen. Want het zal eerder regel dan uitzondering zijn dat we in de toekomst langer in onze huizen blijven wonen. Houd er rekening mee dat makkelijk voorzieningen kunnen worden aangebracht wanneer je ouder wordt of als er beperkingen komen.

Doe de huistest

Doe de huistest via mijnhuisopmaat.nl en kijk met welke voorzieningen u uw woning comfortabeler kunt maken. Na het invullen van een vragenlijst ontvangt u direct advies op maat. U kunt het adviesrapport zelf downloaden of per post laten opsturen. Op deze site staat ook informatie over de mogelijkheden tot aanpassing, vergroting van de veiligheid rondom uw huis, over kosten en wat de overheid en de zorgverzekeraars er over zeggen.