Een mooi initiatief voor het verminderen van eenzaamheid? Er is subsidie beschikbaar!

Samen met organisaties en inwoners werken we aan het voorkómen van eenzaamheid en het verminderen van bestaande eenzaamheid in Neder-Betuwe. Dat doen we met elkaar vanuit de lokale coalitie tegen eenzaamheid ‘Samen is leuker’.

Wil jij onder de noemer van ‘Samen is leuker’ ook iets doen tegen eenzaamheid? Als inwoner, als vrijwilliger vanuit een vereniging, of als professional vanuit een organisatie? Gemeente Neder-Betuwe stelt hier subsidie voor beschikbaar. Samen iets organiseren kan natuurlijk ook, want samen is nou eenmaal leuker.

Let op: een aanvraag voor 2024 kunt u tot 1 december 2024 doen.

Benieuwd wat jij kunt doen voor iemand die zich eenzaam voelt? Kijk voor inspiratie eens op: https://www.eentegeneenzaamheid.nl/dit-kun-jij-doen/.

Over Samen is leuker

‘Samen is leuker’ is een samenwerking - van gemeente Neder-Betuwe, inwoners en organisaties - die zich inzet op het voorkómen en verminderen van eenzaamheid door:

  • eenzaamheid bespreekbaar te maken en het taboe dat er op rust te doorbreken, want het kan iedereen overkomen;
  • samenwerking tussen inwoners en organisaties mogelijk te maken en te verstevigen;
  • breed in te zetten op het thema eenzaamheid, maar ook specifiek aandacht te hebben voor bepaalde groepen zoals ouderen, jongeren en mensen met een beperking.

Iedereen kan meedoen en zich aansluiten. Interesse? Mail naar samenisleuker@nederbetuwe.nl.