Pilot Afkoppelen Vogelbuurt Opheusden

Direct aansluitend op de werkzaamheden in de openbare ruimte van het project Vogelbuurt gaan we 90 dakvlakken afkoppelen van het riool. We doen dit met toestemming van woningcorporatie Thius. Om in de toekomst nog beter voorbereid te zijn op hevige regenbuien willen wij zoveel mogelijk woningen afkoppelen. Door de woning af te koppelen, gaat het regenwater van het dak via de regenpijp gelijk naar de sloot. Dat is duurzaam want hierdoor hoeft het water niet eerst (onnodig) naar de waterzuivering.

Door dit project dragen we bij aan het leefbaar houden van de woonomgeving. Andere thema’s die hier spelen zijn het beperken van wateroverlast, hitte tegen gaan, verdroging beperken, beleving en betrokkenheid verhogen en het behouden en uitbreiden van de biodiversiteit.

Van de Bijl en Heierman voert het project uit. Bij het afkoppelen van de woning bieden we ook aan om de tuin te vergroenen. Bewoners kunnen tegels gratis inleveren en ontvangen hier een plantje voor terug.

Op de hoogte blijven? Download de BouwApp!

Het wordt prachtig bij u in de buurt. Maar voor het zover is, gaat er nog heel wat gebeuren. We zorgen er daarbij voor dat u als bewoner zo min mogelijk overlast ervaart. Dat doen we ook door u up-to-date te informeren over de uitvoering. Daarvoor zetten we de Bouwapp in. Via de Bouwapp sturen we u steeds een bericht als er werkzaamheden in uw straat van start gaan. In de Bouwapp kunt u lezen waar wanneer welke werkzaamheden plaats vinden. U volgt de voortgang en kunt makkelijk met ons contact opnemen als u vragen of opmerkingen heeft. De BouwApp is als volgt op u mobiele telefoon of tablet te downloaden:

  • Scan de QR-code rechts op deze pagina, of ga naar de appstore om de app gratis te downloaden.
  • Zoek in de app naar ‘Afkoppelen en vergroenen Vogelbuurt’
  • Open het project en klik op ‘volgen’