Afkoppelen Vogelbuurt Opheusden

Na de succesvolle pilot uit 2022 gaan we nu de volgende 120 dakvlakken afkoppelen van het riool. We doen dit met toestemming van woningcorporatie Thius. Om in de toekomst nog beter voorbereid te zijn op hevige regenbuien willen wij zoveel mogelijk woningen afkoppelen. Door de woning af te koppelen, gaat het regenwater van het dak via de regenpijp gelijk naar de sloot. Deze aanpak voorkomt niet alleen wateroverlast, maar zorgt er ook voor dat regenwater niet onnodig naar de waterzuivering wordt geleid.

Door dit project dragen we bij aan het leefbaar houden van de woonomgeving. Andere thema’s die hier spelen zijn het beperken van wateroverlast, verdroging beperken en beleving en betrokkenheid verhogen.

Van de Bijl en Heierman voert het project uit.

Op de hoogte blijven? Download de BouwApp!

Het wordt prachtig bij u in de buurt. Maar voor het zover is, gaat er nog heel wat gebeuren. We zorgen er daarbij voor dat u als bewoner zo min mogelijk overlast ervaart. Dat doen we ook door u up-to-date te informeren over de uitvoering. Daarvoor zetten we de Bouwapp in. Via de Bouwapp sturen we u steeds een bericht als er werkzaamheden in uw straat van start gaan. In de Bouwapp kunt u lezen waar wanneer welke werkzaamheden plaats vinden. U volgt de voortgang en kunt makkelijk met ons contact opnemen als u vragen of opmerkingen heeft. De BouwApp is als volgt op u mobiele telefoon of tablet te downloaden:

  • Scan de QR-code rechts op deze pagina, of ga naar de appstore om de app gratis te downloaden.
  • Zoek in de app naar ‘Afkoppelen en ontstenen Vogelbuurt’
  • Open het project en klik op ‘volgen’