Windpark Echteld Lienden: projectprocedure en participatieplan liggen ter inzage van 27 april tot 8 juni 2023

Vattenfall wil met het Windpark Echteld Lienden langs de A15 bestaande windturbines in de gemeente Neder-Betuwe vervangen en nieuwe windturbines bouwen in de gemeente Buren. In het beoogde nieuwe windpark wil Vattenfall in totaal 7 tot 11 windturbines plaatsen. De locaties liggen aan beide kanten van de A15 bij Echteld en Lienden. De provincie Gelderland stelt voor dit project de regels op en begeleidt het proces.

Inwoners praten mee tijdens de informatieavond over het Windpark Echteld

De ruimtelijke procedure voor het project Windpark Echteld Lienden start nu met een kennisgeving van dit voornemen. Ook legt de provincie het plan van aanpak voor de milieuonderzoeken en het participatieplan ter inzage. Iedereen kan deze stukken bekijken en mag hierover een mening geven en oplossingen aandragen.

De ter inzageperiode is van donderdag 27 april tot donderdag 8 juni 2023.

Kennisgeving Voornemen en Participatie

Gedeputeerde Staten van Gelderland maakt nu bekend dat de projectprocedure voor dit windpark van start gaat. Hoe, wanneer en onder welke voorwaarden kunnen er windturbines in het gebied langs de A15 bij Echteld en Lienden komen? Bij de Kennisgeving horen twee bijlagen:

  1. Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). De NRD is het plan van aanpak voor de milieuonderzoeken. Hierin staat welke milieueffecten onderzocht worden en op welke manier.

  2. Participatieplan. In het participatieplan staat hoe en wanneer de omgeving betrokken wordt bij verschillende keuzes rond het windpark. In het plan staat ook wie welke invloed op het plan kan hebben.

Waar kunt u de stukken bekijken?

De Kennisgeving, de NRD en het participatieplan kunt u digitaal bekijken op www.gelderland.nl/energieparkechteldlienden.

Tijdens de ter inzageperiode kunt u de stukken ook op papier bekijken bij:

  • Gemeente Neder-Betuwe, Burgemeester Lodderstraat 20 in Opheusden. U kunt hiervoor een afspraak maken via 14 04 88;

  • Provincie Gelderland, Markt 11 in Arnhem, van maandag tot en met donderdag van 7.30 – 18.00 uur en op vrijdag van 7.30 – 17.00 uur.

Hoe kunt u reageren?

Iedereen kan van donderdag 27 april tot donderdag 8 juni 2023 reageren op de Kennisgeving, NRD en het participatieplan. Dit kan door een zienswijze in te dienen op één van de volgende manieren:

  • Digitaal: door een e-mail te sturen naar post@gelderland.nl

  • Schriftelijk: door een brief te sturen naar het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland, postbus 9090, 6800 GX Arnhem.

  • Mondeling: hiervoor kunt u op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur een afspraak maken via het Provincieloket, 026 359 9999. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Let op: vermeld altijd uw naam, adres, e-mailadres, het zaaknummer (2023-004808) en het onderwerp (Reactie begin projectprocedure Windpark Echteld Lienden).

Meer informatie en vragen

Meer informatie vindt u op www.gelderland.nl/energieparkechteldlienden. Voor vragen kunt u op werkdagen contact opnemen met het Provincieloket, telefoon 026 359 99 99 of e-mail provincieloket@gelderland.nl.