College op werkbezoek bij Vredo Dodewaard BV

Het college van burgemeester en wethouders ging op 17 januari op bezoek bij Vredo Dodewaard BV.

Directeur Hans de Vree van Vredo Dodewaard BV leidt het college van burgemeester en wethouders rond door de nieuwbouw van de productiehal, het magazijn en de testbaan.

Directeur Hans de Vree had de collegeleden en accountmanager bedrijven Jeroen Beuken uitgenodigd en liet hen de nieuwbouw van de productiehal, magazijn en testbaan zien.

Landbouwmachines

Vredo Dodewaard BV maakt landbouwmachines. De vader van de huidige directeur heeft het bedrijf in 1947 in Dodewaard opgericht als loonwerkbedrijf. Door het zelf verbeteren en aanpassen van de gebruikte machines ontstond, met de eerste eigen productie van een doorzaagmachine, in 1976 Vredo. In 1988 ontwikkelde Vredo de zodenbemester, een machine voor het injecteren van mest in de bodem. Daarna ontwikkelde het bedrijf nog een complete machine, de zelfrijder. Alle machines worden vanaf ‘de grond’ opgebouwd. De motoren, wielen, cabines en hydraulische delen worden wel ingekocht.

Enorm gegroeid

Het bedrijf is enorm gegroeid. Momenteel werken er ongeveer 150 werknemers. Naast de eigenlijke productie houdt Vredo Dodewaard BV zich heel nadrukkelijk bezig met nieuwe technologische ontwikkelingen en verbeteringen. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid, beleidsregels en maatschappelijk verantwoord ondernemen voelt Vredo zich het verlengstuk van de loonwerker en de boer. De Vree: “Maatschappelijk willen we het verschil maken door verantwoord te ondernemen en bij te dragen aan een duurzame wereld.”

40 landen

Vredo verkoopt haar machines in meer dan 40 landen. De zelfrijders en zodenbemesters vooral in Europa, de doorzaaiers gaan letterlijk de hele wereld over. Vanwege de grote vraag en daardoor meer productie kreeg Vredo een grote behoefte aan uitbreiding van haar productiecapaciteit. Met de nieuwe productiehal, magazijn, research- en developmentfaciliteit en de testbaan kunnen Hans de Vree en zijn team hun klanten nog beter bedienen.