Neder-Betuwe Speld voor Adrie van de Starre

Wethouder Herma van Dijkhuizen (links) met Adrie van de Starre (rechts) en haar man (midden).

Adrie van de Starre heeft tijdens haar afscheid van zorgcentrum Anker op 14 maart de Neder-Betuwe speld ontvangen uit handen van wethouder Herma van Dijkhuizen. Zij kreeg de gemeentelijke onderscheiding voor haar jarenlange werk als vrijwilliger bij zorgcentrum Anker in Kesteren. 

Adrie van de Starre begon in 1999 als voorzitter van de cliëntenraad. Zij heeft deze functie 25 jaar lang met verve vervuld. Ze was niet alleen achter de schermen actief, maar ging met andere leden van de cliëntenraad actief het huis in om informatie op te halen. Ook heeft zij veel gedaan voor de goede kwaliteit van maaltijden. Dit is voor veel bewoners het hoogtepunt van de dag.  

Belangen van bewoners voorop 

Wethouder Van Dijkhuizen zei tijdens de uitreiking van de Neder-Betuwe Speld: “Je hebt je al die 25 jaar onafgebroken ingespannen voor de bewoners en hun belangen altijd voorop gezet. Dat is een meer dan bijzondere prestatie en daar spreken we met de Neder-Betuwe Speld als gemeente onze waardering voor uit.”  

Over de Neder-Betuwe Speld 

Met de Neder-Betuwe Speld - een verzilverd boomblad - waardeert gemeente Neder-Betuwe personen voor een bijzondere prestatie, initiatief of werkzaamheden voor de gemeenschap van Neder-Betuwe. Zij kunnen hiervoor worden voorgedragen. Het kan gaan om iets dat heel veel jaren in beslag nam maar soms kan het ook gaan om ‘het moment’.