Collegeleden op werkbezoek bij P.C. Van Tuijl in Kesteren

“Met nee heeft nog nooit iemand geld verdiend”.

Het college bezoekt P.C. Van Tuijl in Kesteren

Op 23 maart 2023 heeft het college van burgemeester en wethouders van gemeente Neder-Betuwe het bedrijf P.C. Van Tuijl in Kesteren bezocht. Directeuren Kees en Jacob van Tuijl gaven samen met commercieel bedrijfsleider Pieter Roos een rondleiding door het nieuwe kantoor, de productieafdelingen en de eigen WKK (warmtekrachtkoppeling). Met deze installatie wekt Van Tuijl elektriciteit en warmte voor stoom op voor de eigen fabriek en gaat een deel van de warmte naar verschillende andere gebouwen op bedrijventerrein ’t Panhuis.

Van molenaarszoon tot dienstverlener in diervoeding

Oprichter Piet van Tuijl was een molenaarszoon. Nadat hij korte tijd als vertegenwoordiger in de veevoederbranche had gewerkt, startte hij in 1962 een mengvoederbedrijf aan de Dorpsstraat in Opheusden. Het bedrijf verhuisde in 1970 naar de Tielsestraat in Opheusden en breidde in 1975 haar werkzaamheden uit met diensten als drogen, breken en mengen. De in 1986 geopende locatie aan de Batterijenweg in Kesteren groeide uit tot het hoofdkantoor met productielocatie. Het malen, persen en drogen van diervoeding gebeurt op de locatie in Opheusden. In 1992 kwam er een derde productielocatie bij in Lienden. Vijf jaar later namen de zoons het bedrijf over van hun vader Piet.

Van dienstverlener in diervoeding tot energieleverancier

P.C. van Tuijl ontwikkelde zich in 60 jaar van kleine organisatie naar een bedrijf met meer dan 50 medewerkers en 200.000 ton productie per jaar. Diervoeding en mengvoer in allerlei samenstellingen produceren is de kernactiviteit van het bedrijf. Het bedrijf onderscheidt zich door met klanten en de omgeving mee te denken. Zo zet P.C. van Tuijl reststromen uit de levensmiddelenindustrie om naar diervoeding en levert P.C. van Tuijl via hun warmtekrachtkoppeling warmte aan omliggende panden op bedrijventerrein ’t Panhuis.

Meedenken

Meedenken met de klanten is een van de waarden die Piet van Tuijl heeft overgedragen aan zijn zoons. Of zoals hij het volgens hen zelf zou zeggen: “Met nee heeft nog nooit iemand geld verdiend”.

Ook benieuwd naar wat P.C van Tuijl allemaal doet? Kom op 13 mei naar de open dag van het bedrijf.