College op werkbezoek bij Van den Berg Vleesexperts

College op werkbezoek bij Van den Berg Vleesexperts in Dodewaard

College op werkbezoek bij Van den Berg Vleesexperts in Dodewaard

Het college van burgemeester en wethouders is op dinsdag 18 april samen met accountmanager bedrijven Jeroen Beuken op bezoek geweest bij Van den Berg Vleesexperts in Dodewaard. Zij werden gastvrij ontvangen door eigenaren Patrick en Hillegonda van den Berg.

Van den Berg Vleesexperts is in 2001 gestart als vleeshandel van kwalitatief hoogstaand rund- en varkensvlees. Sinds 2008 zijn zij in Dodewaard gevestigd. Zij slachten zelf geen vlees, maar krijgen het vlees als karkas aangeleverd. Bij Van den Berg wordt dit verder uitgebeend en naar specifieke klantenwensen in porties verdeeld en vervolgens uitgeleverd aan slagerijen door het hele land. Deze winkels zorgen voor de eindbewerking. Zij maken van het vlees gehakt, snijden er biefstukjes of sukadelappen van voor hun klanten.

20 jaar vakmanschap

Patrick heeft het vak geleerd bij collega’s en zag kansen om voor zichzelf te starten. In 20 jaar tijd is er een zeer vooruitstrevend bedrijf ontstaan. Met 60 medewerkers zijn zij 24 uur per dag bezig om het vlees dagvers bij hun klanten te krijgen. Van slacht tot verwerking ligt het vlees in 2 dagen vers bij de slager.

Rondleiding

Een rondleiding in gepaste hygiënische kleding door de bedrijfsleider Angelo Brozzu gaf de collegeleden een duidelijk beeld van alle activiteiten die bij het slagersvak komen kijken. Vanwege de grote diversiteit aan producten en wensen van klanten is het een logistieke uitdaging om iedere dag opnieuw alle vleesproducten bij de klanten te krijgen.

‘Werkplaats van de slager’

Door steeds strengere wettelijke eisen zijn er nog maar weinig slagers die zelf slachten en uitbenen. “Wij nemen deze rol over”, zegt Patrick. “Ons bedrijf is ‘de werkplaats van de slager’.” Het bedrijf stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het vlees. Dierenwelzijn en voedselveiligheid staan hoog in het vaandel bij Van den Berg Vleesexperts. Om dit te borgen heeft het bedrijf verschillende kwaliteitscertificaten. Veel producten verkopen zij onder een eigen kwaliteitslabel: Pork Best en Beef Best.