Neder-Betuwe Speld voor brandweerman Bert Spronk uit Dodewaard

Het gehele brandweerkorps poseert voor de brandweerwagens
Loco-burgemeester Nees van Wolfswinkel met Bert Spronk voor het logo van de brandweer

Op zaterdag 23 september 2023 ontving scheidend brandweerman Bert Spronk uit Dodewaard de Neder-Betuwe Speld uit handen van locoburgemeester Nees van Wolfswinkel. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse avond van de gezamenlijke brandweergroepen Neder-Betuwe.

Goede mentor

Ruim 38 jaar was de heer Spronk vrijwilliger bij de brandweer Dodewaard/Neder-Betuwe. Zeer vakbekwaam zette hij zich al die jaren in tijdens de vele inzetten. Daarnaast was hij een nestor voor de jeugd. Van Wolfswinkel: “Altijd was jij beschikbaar. Bovendien een belangrijke kartrekker binnen de groep. Als ervaren rot in het vak coachte je de nieuwe mensen, je was een goede mentor. Wat zijn die enorm belangrijk; een goede mentor zoals jij gun je iedereen!”

Vernieuwingen

Namens de brandweer sprak teamleider Maarten Schuurman Bert toe namens de posten van Neder-Betuwe en de sector brandweer van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. “Tijdens jouw gehele dienstverband stond je open voor vernieuwingen op zowel materieel gebied als het uitrollen van nieuwe technieken binnen de brandweer. Volledig op de hoogte en bijgeschoold in de basisprincipes van brandbestrijding. De Multi Commando Unit die sinds 2020 gestationeerd is op post Dodewaard, kent voor jou ook geen geheimen.”